ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτές οι εκλογές ήταν στημένες, δεν αλλάζω γνώμη»

Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτές οι εκλογές ήταν στημένες, δεν αλλάζω γνώμη»

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Εχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται «να αλλάξει γνώμη» σχετικά με τους ισχυρισμούς που εξακολουθεί να διατυπώνει, άνευ στοιχείων, για εκλογική νοθεία, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις προεδρικές εκλογές.

«Δεν είναι όπως όταν κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη. Εγώ δεν θα αλλάξω γνώμη ούτε σε έξι μήνες», δήλωσε τηλεφωνικά στο Fox News. «Αυτές οι εκλογές ήταν στημένες. Εμείς κερδίσαμε με απόσταση».

Ο απερχόμενος Τραμπ επέμεινε στις κατηγορίες για μαζική νοθεία, λόγω της οποίας θεωρεί πως έχασε την επανεκλογή του. Οι νομική του ομάδα έχει εισπράξει περί τις είκοσι δικαστικές ήττες σε ολόκληρη την χώρα. Η τελευταία, στην Πενσιλβάνια, όπου το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας απέρριψε χθες νέα προσφυγή του επιτελείου του.

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Εχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκτός από τα αμερικανικά δικαστήρια, παραπονιέται ότι δεν έχει την υποστήριξη ούτε του υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε του FBI στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αγνοείται η τύχη τους», είπε πριν αναρωτηθεί για την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα Ανώτατο Δικαστήριο, αν δεν επεμβαίνει σε οφελός του. «Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την περίπτωσή μας. Πρέπει κάτι να φτάσει εκεί. Αν όχι, τι δουλειά κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να βάλει ένα χρονικό όριο για τις προσφυγές στην δικαιοσύνη με τις οποίες ελπίζει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. «Δεν δίνω ημερομηνία»...Και θεωρεί ακόμη ότι μπορεί να κερδίσει; «Το ελπίζω», λέει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμος να «χτυπήσει» την Ελλάδα ο Ερντογάν