ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πότε κυκλοφορούν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna - Εντός Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις

Κορονοϊός: Πότε κυκλοφορούν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna - Εντός Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αλλά και ο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), αναμένεται να δώσουν περίπου τις ίδιες ημερομηνίες «πράσινο φως» για τα εμβόλια

Το τελικό «πράσινο φως» αναμένεται να πάρουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), μετά από την ολοκλήρωση των μαραθώνιων κλινικών δοκιμών.

Η Pfizer/BioNTech έχει υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου και πλέον ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, αναμένεται να δώσει την έγκρισή του στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η κυκλοφορία του εμβολίου.

Για τα εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ανακοινωθεί αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορονοϊού, ενώ ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα του εμβολίου της Moderna το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 94,1%.

Η αμερικανική εταιρεία υπέβαλε τη Δευτέρα (3/11) τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει εντός του Δεκεμβρίου την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά της Covid-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα