ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η φωτογραφία που έκανε όλο τον πλανήτη να ανατριχιάσει

Κορονοϊός: Η φωτογραφία που έκανε όλο τον πλανήτη να ανατριχιάσει
Facebook/go.nakamura.79

Viral έχει γίνει η φωτογραφία του γιατρού Τζόσεφ Βαρόν από το Χιούστον να αγκαλιάζει έναν ηλικιωμένο ασθενή με κορωνοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τη φωτογραφία απαθανάτισε την Πέμπτη, ανήμερα του Thanksgiving, φωτογράφος του πρακτορείου Getty ο οποίος την αναδημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook.

«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε στο CNN ο γιατρός o οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ.

«Πλησίασα και τον ρώτησα ‘γιατί κλαίτε;’. Μου είπε: ‘θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου’. Τον αγκάλιασα», εξήγησε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν λογάριαζε ότι τον φωτογράφιζαν.

«Απλά έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Βαρόν, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως εκείνος».

Η νοσηλεία σε μονάδες για ασθενείς με την COVID-19 είναι «δύσκολη», ακόμη περισσότερο για τους ηλικιωμένους ασθενείς που αισθάνονται μόνοι κι εγκαταλειμμένοι, εξήγησε ο γιατρός. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φύγουν εξαιτίας του ότι «είναι τόσο απομονωμένοι».

Ο ασθενής στη φωτογραφία πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε ο Δρ. Βαρόν.

Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στη μονάδα 256 ημέρες, χωρίς ούτε μια μέρα ρεπό, εξέφρασε την «απόγνωσή του» για την παντελή αδιαφορία που δείχνουν πολλοί Τεξανοί για τις υγειονομικές συστάσεις.

Το Τέξας έγινε τον Νοέμβριο η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα. Μετράει 21.800 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.

«Δουλεύω καθημερινά ενώ πολύς κόσμος κάνει όλα τα λάθος πράγματα, πάει σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε εμπορικά κέντρα (...)», στηλίτευσε ο Βαρόν. «Δεν ακούει και καταλήγει στη μονάδα εντατικής θεραπείας μου. Αυτοί ας ξέρουν πως δεν θέλω να τους πάρω αγκαλιά», πέταξε, προτού επαναλάβει την έκκληση να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες για την προστασία τους.

Αν τηρηθούν οι συστάσεις, «τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως εγώ, ίσως μπορέσουν να ξεκουραστούν», συμπλήρωσε ο Δρ. Βαρόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για τα Χριστούγεννα - Το όριο των ατόμων και τα SMS για... ρεβεγιόν