ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Αθωώθηκε ο πρώην ΥΠΕΞ της Λιβύης

Τυνησία: Αθωώθηκε ο πρώην ΥΠΕΞ της Λιβύης

Αθωώθηκε ο πρώην ΥΠΕΞ της Λιβύης, Αλ Μπαγντάντι Αλ Μαχμούντι, ο οποίος δικάστηκε στην Τυνησία για «παράνομη είσοδο στη χώρα», την ώρα που εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο αιτήματα απέλασης από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «Το Εφετείο της Τόζερ απάλλαξε τον Αλ Μαχμούντι και κατά συνέπεια ζητήσαμε την άμεση αποφυλάκισή του. Σε νομικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται η προφυλάκισή του. Ο Αλ Μαχμούντι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος γιατί η κράτησή του είναι παράνομη και οι λόγοι που την απαγορεύουν είναι καθαρά πολιτικοί. Οι Αρχές της Τυνησίας εκτελούν παραγγελίες της Λιβύης».

Στη συνέχεια, ο Μαμπρούκ Κουρσίντ, ανέφερε: «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, ιδίως σε μία χώρα, η οποία πρόσφατα γνώρισε την επανάσταση και οι πολιτικοί ηγέτες της βίωσαν τη φυλακή! Η υπεράσπιση πρόκειται να καταθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στον επικεφαλής της κυβέρνησης καθώς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίσημο αίτημα για την αποφυλάκιση του Αλ Μαχμούντι. Οι τυνησιακές αρχές διατείνονται πως η κράτησή του πρώην ΥΠΕΞ της Λιβύης παρατείνεται για να εγγυηθούν την ασφάλειά του. Αυτό είναι ψευδές».