ΚΟΣΜΟΣ

Φοβερό εξώφυλλο από το «Time»: Διαγράφει το 2020 (video)

Φοβερό εξώφυλλο από το «Time»: Διαγράφει το 2020 (video)

Το περιοδικό «Time» έκανε αυτό που θα ήθελε σχεδόν όλος ο πλανήτης να συμβεί: να διαγραφεί το 2020 από τη ζωή μας

Το 2020 έχει σημαδευτεί από πολλά σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως, το πιο σοβαρό όμως δίχως αμφιβολία, είναι η πανδημία του κορονοϊού. Λίγες ημέρες μένουν για να έρθει το 2021 και μαζί και η ελπίδα για ένα νέο καλύτερο έτος, με την εξαφάνιση του ίου χάρη στη βοήθεια του εμβολίου.

Το εμβληματικό περιοδικό «Time», έκανε αυτό που θα ήθελε σχεδόν όλος ο κόσμος. Στο εξώφυλλό του, διέγραψε το 2020 χαρακτηρίζοντάς το ως τη χειρότερη χρονιά όλων των εποχών.

«Έχουν υπάρξει χειρότερες χρονιές στην αμερικανική ιστορία και σίγουρα χειρότερες χρονιές στην παγκόσμια ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε εν ζωή σήμερα, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν και αυτό», γράφει χαρακτηριστικά η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού.

«Θα έπρεπε να ήσουν πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, περίπου 90 ετών για να έχεις μια αίσθηση των οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η Μεγάλη Ύφεση και περίπου 80 για να έχεις αναμνήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φρίκη του», συνεχίζει η Στέφανι.

«Η δουλειά μου, ως κριτικός κινηματογράφου, είναι να παρακολουθώ ταινίες και να αλιεύω τις συνδέσεις τους με τις ζωές μας. Αν το 2020 ήταν δυστοπική ταινία, πιθανότατα θα την είχατε κλείσει έπειτα από 20 λεπτά», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ζάκαρεκ στο μακροσκελές άρθρο της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» - Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου