ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση 5 ετών αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι

Φυλάκιση 5 ετών αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι

Την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με πέντε χρόνια φυλάκιση ζήτησε ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Φάμπιο Ντε Πασκουάλε, για την υπόθεση χρηματισμού του Βρετανού δικηγόρου, Ντέιβιντ Μιλς.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας του Μιλάνου τόνισε ότι «οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι έχουν μείνει στο 2006. Πέρασαν έξι χρόνια και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις αλλά για τους δικηγόρους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Η δήθεν αθωότητα του πελάτη τους, την οποία συνεχίζουν να υποστηρίζουν, βασίζεται σε πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα».

Επίσης, ο Ιταλός εισαγγελέας σημείωσε πως πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος, καθώς αρκετές δικάσιμοι αναβλήθηκαν λόγω κωλυμάτων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας. «Σε κάθε περίπτωση, το αδίκημα διαφθοράς που συνδέεται με δικαστικές υποθέσεις, δεν μπορεί να παραγραφεί πριν τον ερχόμενο Μάιο», συμπλήρωσε ο Ντε Πασκουάλε.

Ο «Καβαλιέρε» κατηγορείται ότι χρημάτισε με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ τον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς, για να τον ωθήσει να προχωρήσει σε αναληθείς δικαστικές καταθέσεις σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας εφοριακών και κατάθεσης χρημάτων σε παράκτιες εταιρίες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «μίστερ τιβί» επιμένουν ότι «οι εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, στην πραγματικότητα, δόθηκαν από τον πλοιοκτήτη από την Νάπολη Ντιέγκο Ατανάζιο», αλλά η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας απαντά ότι «πρόκειται για ανίσχυρη θεωρία, διότι η όλη περιουσία του Ατανάζιο δεν υπέστη κανενός είδους μείωση».