ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Νέα μυστηριώδης νόσος στην Ινδία - 300 κρούσματα, 1 νεκρός

Παγκόσμια ανησυχία: Νέα μυστηριώδης νόσος στην Ινδία - 300 κρούσματα, 1 νεκρός

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας δεν έχουν ιδέα με το τι ακριβώς είναι αντιμέτωποι!

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης έχει γονατίσει υπό το βάρος της πανδημίας του κορονοϊού, μια νέα νόσος έρχεται από την Ινδία, με τους γιατρούς να μην έχουν καμία ιδέα του τι αντιμετωπίζουν.

Κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στην επαρχία Ούταρ Πραντές παρουσίασαν ζάλη, πονοκεφάλους, έμετο και συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας. Περίπου 300 άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπεία για την ανεξήγητη ασθένεια, όμως με περισσότερους από 140 ασθενείς να λαμβάνουν εξιτήριο μετά τη λήψη ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV στο Νέο Δελχί.

Οι περισσότεροι από εκείνους που παρουσίασαν τα περίεργα συμπτώματα δείχνουν ότι αναρρώνουν γρήγορα από την παράξενη ασθένεια, αλλά ένας 45χρονος από τους ασθενείς κατέληξε, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ναυτίας και επιληψίας.

Οι αξονικές τομογραφίες, στις οποίες υπεβλήθησαν δεν αποκάλυψαν κάτι ασυνήθιστο για τους ασθενείς και οι εξετάσεις υγρού νωτιαίου μυελού ήταν επίσης φυσιολογικές. Τα άτομα που νόσησαν έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid-19 και βγήκαν αρνητικά. Δείγματα αίματος, νερού και τροφίμων έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί σε ιατροδικαστικό εργαστήριο και οι αξιωματούχοι Υγείας αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την ανίχνευση βακτηρίων E-coli.

Την ίδια ώρα, ομάδα γιατρών έχει σταλεί στην πόλη καθώς υπεύθυνοι διεξάγουν έρευνα από σπίτι σε σπίτι σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανοί ασθενείς, καθώς και να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την πηγή της ασθένειας.

Το μοναδικό στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι πως ορισμένοι από τους ασθενείς είχαν νιώσει σπασμούς και απώλεια συνείδησης τους έπειτα από κατανάλωση νερού της βρύσης.

Η μόλυνση των υδάτων ενοχοποιείται για μια σειρά από μολύνσεις και ασθένειες, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το νερό ευθύνεται για τη μυστηριώδη νόσο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κλειστά τα σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου