ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Έκλεψαν πολύτιμο εξοπλισμό από το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»

Συναγερμός στη Ρωσία: Έκλεψαν πολύτιμο εξοπλισμό από το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»
Youtube

Άγνωστοι εισέβαλαν σε αεροδρόμιο και κατάφεραν να κλέψουν εξοπλισμό από ένα αεροσκάφος Ilyushin Il-80 στην περιφέρεια του Ροστόφ στη Ρωσία.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-80, προορίζονται για την ασφαλή μεταφορά των ανώτατων αξιωματούχων και φυσικά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου.

Η κλοπή στο Ilyushin-80 σημειώθηκε θεωρείται σοβαρή, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη διαθέτουν εξοπλισμό για τον έλεγχο στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση πυρηνικής σύρραξης.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ειδικές συσκευές για την διατήρηση της επικοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις και τα κέντρα ελέγχου των πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές. Μια τεράστια πτυσσόμενη κεραία στο πίσω μέρος του αεροσκάφους μπορεί να διατηρήσει επικοινωνίες με βαλλιστικούς πυραύλους.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, σε περίπτωση πολέμου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα επιβιβαστούν σε αυτά τα αεροσκάφη και θα διευθύνουν τις πολεμικές δυνάμεις της χώρας εν πτήσει.

Το αεροπλάνο δεν έχει παράθυρα επιβατών, για να αποφευχθεί η τύφλωση των επιβατών από ατομικές εκρήξεις.

Σύμφωνα με ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι η Αστυνομία βρήκε ένα παπούτσι και δακτυλικά αποτυπώματα στο αεροσκάφος. Οι κλέφτες κατάφεραν να ανοίξουν ένα από τα αεροσκάφη και να αφαιρέσουν 39 κομμάτια ραδιοεξοπλισμού. Μέχρι στιγμής παραμένουν ασύλληπτοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρώπη μπροστά στις αποφάσεις: Θα συνεχίσει να «χαϊδεύει» τον Ερντογάν ή θα πάρει επιτέλους μέτρα;