ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι εκλέκτορες επικύρωσαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Οι εκλέκτορες επικύρωσαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Όπως αναμενόταν, το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε τη Δευτέρα (14/12) τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου.

Η ψήφος των 55 εκλεκτόρων της Καλιφόρνιας, πολιτείας όπου ο Μπάιντεν επικράτησε με πάνω από το 63% των ψήφων, ήταν αρκετή στο Δημοκρατικό υποψήφιο για να ξεπεράσει το όριο των 270, που αποτελεί συνώνυμο με την επικύρωση της νίκης του από το Σώμα.

Συνολικά, ο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ.

Όλες οι πολιτείες έχουν κυρώσει τυπικά το αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, οι 16 Μεγάλοι Εκλέκτορες του Μίσιγκαν ψήφισαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ο λαός μίλησε. Ήταν ασφαλείς, δίκαιες εκλογές», δήλωσε η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτερ. «Μετά τη σημερινή μέρα, τα αποτελέσματα θα είναι τελικά», πρόσθεσε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου, αναμενόταν να απευθύνει αργότερα ομιλία προς τους Αμερικανούς από το προπύργιό του, την πόλη Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ).

Παρά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να το αμφισβητεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Έπεσαν κάτω από το «φράγμα» των 200 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη