ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο νέος υπουργός Μεταφορών είναι ο πρώην αντίπαλός του για το χρίσμα, Πιτ Μπούτιτζιτζ

Τζο Μπάιντεν: Ο νέος υπουργός Μεταφορών είναι ο πρώην αντίπαλός του για το χρίσμα, Πιτ Μπούτιτζιτζ
AP IMAGES

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε τον πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Πιτ Μπούτιτζιτζ, στον οποίο επέλεξε να εμπιστευθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Μπούτιτζιτζ, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης των γηρασμένων υποδομών και της αποκατάστασης «των δρόμων, των γεφυρών και των λιμανιών μας που καταρρέουν», όπως είπε ο Μπάιντεν.

«Το υπουργικό συμβούλιο των Μπάιντεν-Χάρις θα είναι ιστορικό – ένα υπουργικό συμβούλιο που θα μοιάζει με την Αμερική, που θα αξιοποιεί τους καλύτερους της Αμερικής, που θα ανοίγει τις πόρτες και θα διαλύει τα εμπόδια, ώστε να έχουν πρόσβαση όλα τα ταλέντα αυτού του έθνους», συνέχισε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Ο Μπούτιτζιτζ αναδύθηκε πέρσι από την αφάνεια και διεξήγε μια εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών, το οποίο τελικά κέρδισε ο Μπάιντεν. Είναι βετεράνος, υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της επόμενης γενιάς των Δημοκρατικών πολιτικών. Για να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών απαιτείται να εγκριθεί ο διορισμός του από τη Γερουσία.

Ως υπουργός Μεταφορών, ο Μπούτιτζιτζ θα επιβλέπει μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει στις αρμοδιότητές της τις αεροπορικές εταιρείες και τους διαπολιτειακούς αυτοκινητοδρόμους. Θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των σχεδίων του Μπάιντεν, όπως εκείνου για την ανάπτυξη 500.000 σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδια για καθολικά lockdown για τον περιορισμό της διασποράς - Για ποιες περιοχές χτυπάει «καμπάνα»