ΚΟΣΜΟΣ

Le Point: Ο Μακρόν είχε κορονοδείπνο με 10 άτομα - «Ξεχάστηκαν οι αποστάσεις»

Le Point: Ο Μακρόν είχε κορονοδείπνο με 10 άτομα - «Ξεχάστηκαν οι αποστάσεις»
ASSOCIATED PRESS

Αποκαλύψεις σχετικά με το τι έκανε ο Γάλλος πρόεδρος λίγες ώρες πριν το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακαλύψει με έκπληξη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι θετικός στο κορονοϊό κάνει η γαλλική Le Point

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το βράδυ της Τετάρτης έγινε ένα δείπνο κανονική... βόμβα κορονοϊού στο οποίο συμμετείχε ο Μακρόν.

Οι παριστάμενοι οι οποίοι ήταν παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο των έξι ατόμων κάθισαν γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι 15 μέτρων και εκεί συνοδεία φαγητού έγινε μια σύσκεψη για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο αλλά και για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Απέναντι από τον Μακρόν καθόταν ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Στα δεξιά του καθόταν ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Αλέξις Κολέρ, στ’ αριστερά του ο Πρόεδρος της Βουλής Ρισάρ Φεράν. Και οι τρεις θεωρείται ότι έχουν εκτεθεί περισσότερο απ’ όλους στον κορονοϊό. Συνολικά στο τραπέζι ήταν 10 άνθρωποι.

Στο δείπνο μπορεί να κρατήθηκαν οι αποστάσεις ωστόσο στο τέλος του δείπνου σύμφωνα με πηγή έγιναν πηγαδάκια και οι αποστάσεις ξεχάστηκαν.

Σε καραντίνα ηγέτες που συναντήθηκαν μαζί του

Επιπλέον, πέρα από την παραβίαση στο όριο των παρευρισκόμενων, πληροφορίες θέλουν το δείπνο να ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, παραβιάζοντας, έτσι, και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Αρνητικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκληρό» lockdown στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ