ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με το γαμπρό του Ερντογάν: Άφαντος ο Αλμπαϊράκ - Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του

Θρίλερ με το γαμπρό του Ερντογάν: Άφαντος ο Αλμπαϊράκ - Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του

Τι συμβαίνει με τον γαμπρό του «σουλτάνου», ο οποίος παραιτήθηκε προ εβδομάδων από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας;

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο ελάχιστες εβδομάδας από την παραίτηση-σοκ του Μπεράτ Αμπαϊράκ από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν είναι... άφαντος!

Σύμφωνα με το ahvalnews.com, ο Αλμπαϊράκ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τους έκλεισαν οι τουρκικές αρχές, και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο περίεργη την υπόθεση είναι πως ο Αλμπαΐράκ ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του ΑΚΡ και μάλιστα αρκετοί βουλευτές τον είχαν υπερασπιστεί στην κόντρα του με την αντιπολίτευση.

Η πλέον επικρατούσα εκδοχή είναι πως μετακόμισε στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν διασταυρώνεται από πουθενά ενώ δεν δικαιολογεί και το βίαιο κλείσιμο των λογαριασμών του στα social media.

Υπάρχει επίσης μια άλλη φήμη, που θέλει τον Αλμπαϊράκ να έχει νοικιάσει συγκρότημα γραφείων στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ούτε και αυτή έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Αλμπαϊράκ και ο αδελφός του Σερχάτ ήταν στενά συνδεδεμένοι στην εταιρεία Çalık Holding, στην οποία ο Αλμπαϊράκ ήταν διευθύνων σύμβουλος και η οποία έχει στην ιδιοκτησία της την εφημερίδα Sabah αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ATV .

Ο σκιώδης ρόλος της Pelican Group

Tα πλοκάμια των αδερφών Αλμπαϊράκ, ωστόσο, δεν μένουν εκεί, αλλά έχουν απλωθεί και στην Pelican Group.

Πρόκειται για μια οργάνωση, η οποία ειδικεύεται στα σκάνδαλα. Μάλιστα το 2016 ήταν εκείνη που γνωστοποίησε την αποπομπή του Αχμέτ Νταβούντογλου από την θέση του πρωθυπουργού.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Deutsche Welle χαρακτήρισε την Pelican Group «κράτος εν κράτει», καθώς ένα επιτελείο στελεχών συνδεδεμένο με την οργάνωση ήταν αυτό που «γέμισε τις τρύπες» σε θεσμούς και οργανισμούς που άφησαν πίσω τους τόσοι πολλοί άνθρωποι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Η επιρροή τους λέγεται ότι οδήγησε στην δίωξη των δημοσιογράφων του OdaTV τον Ιούλιο του 2020.

Το άγνωστο επεισόδιο με τον ξάδερφο του Ερντογάν

Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει πως ίσως η εξαφάνιση του Αλμπαϊράκ να συνδέεται με ένα επεισόδιο που είχε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας με έναν εκ των σωματοφυλάκων του, τον Αλί Ερντογάν, ξάδερφο του Ταγίπ Ερντογάν!

Κάτι το οποίο φυσικά η Άγκυρα δεν έχει σχολιάσει ποτέ, αλλά σε επίπεδο φημών κυριαρχούσε λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αλμπαϊράκ από τον υπουργικό θώκο...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Έτσι μεταδίδεται με ομιλία ή αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους - Οι καθαριστές αέρα