ΚΟΣΜΟΣ

Mετάλλαξη κορονοϊού: Η Ε.Ε. ανοίγει τα σύνορα με την Βρετανία

Mετάλλαξη κορονοϊού: Η Ε.Ε. ανοίγει τα σύνορα με την Βρετανία

Μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές.

Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

Παρ' όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τραίνων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Χάος στη Βρετανία λόγω του lockdown από 40 χώρες

Σκηνές χάους τόσο στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στα οποία εγκλωβίστηκαν χιλιάδες Βρετανοί όσο και στα σούπερ μάρκετ με πανικόβλητους πολίτες να προσπαθούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα πριν τα ράφια να αδειάσουν, παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα στο Κεντ ο αριθμός των φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί είναι τρομακτικός, καθώς πάνω από 1.000 περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

Τα φορτηγά στο Κεντ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης - Άνοιξε το myΘέρμανση για τις αιτήσεις: Απαντήσεις σε 13 χρήσιμες ερωτήσεις