ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί αστυνομικοί μετά από πυροβολισμούς στη Γαλλία

Νεκροί αστυνομικοί μετά από πυροβολισμούς στη Γαλλία

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά από 48χρονο που κρατούσε όμηρο γυναίκα σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Νεκροί τρεις αστυνομικοί και ακόμα ένας τραυματίας, μετά από πυροβολισμούς την Τετάρτη (23/12) στην κεντρική Γαλλία, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το bfmtv.com, έφτασαν σε σπίτι κοντά στο Saint-Just, αφού ειδοποιήθηκαν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Εκεί ένας 48χρονος άνδρας κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του και όταν οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, η γυναίκα κατέφυγε στην ταράτσα του σπιτιού.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν τη γυναίκα, με τον άνδρα να πυροβολεί θανάσιμα έναν από αυτούς και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στην οικία.

Στη συνέχεια ο άνδρας συνέχισε να πυροβολεί, με ακόμα δύο άνδρες των Αρχών να χάνουν τη ζωή τους και έναν να τραυματίζεται στο μηρό, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ambert.

Όπως αναφέρει η «Le Parisien», η επιχείρηση για τη σύλληψη του άνδρα είναι σε εξέλιξη, με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων (GIGN) να βρίσκονται στο σημείο. Το σπίτι του άνδρα καταστράφηκε τελείως από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης François Chautard, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αν ο 38χρονος έχει δραπετεύσει ή αν βρίσκεται κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο δράστης ήταν «φακελωμένος» στις Αρχές καθώς είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια