ΚΟΣΜΟΣ

Αρχαιολόγοι εικάζουν πως ανακάλυψαν καρφί από την σταύρωση του Χριστού

Αρχαιολόγοι εικάζουν πως ανακάλυψαν καρφί από την σταύρωση του Χριστού

Οι αρχαιολογικές έρευνες σε ένα μοναστήρι στο Μιλέβσκο της Τσεχίας, στη Νότια Βοημία, έφεραν στον κόσμο ένα εύρημά που αποτελεί ένα από τα σπανιότερα κειμήλια της ορθοδοξίας!

Μια έρευνα που έγινε σε μοναστήρι της Τσεχίας έφερε στο φως ένα κομμάτι από καρφί που πιστεύεται πως ανήκει σε ένα από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην Σταύρωση του Χριστού!

Αρχικά οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα κρυφό πέρασμα στον τοίχο του μεσαιωνικού μοναστηριού. Από εκεί οδηγήθηκαν σε έναν χώρo που χρησιμοποιούταν ως θησαυροφυλάκιο όπου έκρυβαν τα πολύτιμα αντικείμενα από τις επιδρομές των Χουσιτών στις αρχές του 15ου αιώνα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ανακάλυψη θραυσμάτων πολύτιμων μετάλλων στις ρωγμές του δαπέδου. Όμως, ο μεγαλύτερος θησαυρός, ένα κομμάτι καρφί μήκους έξι ιντσών με σταυρό από χρυσό 21 καρατίων, ήταν κρυμμένο περίπου έξι εκατοστά κάτω από το έδαφος.

«Θαμμένο κάτω από μια μεγάλη πέτρα, υπήρχε ένα ξύλινο λείψανο διακοσμημένο με χρυσό και ασήμι και στο εσωτερικό του υπήρχε ένα σιδερένιο καρφί υπογεγραμμένο με χρυσό σταυρό» είπε ο υπεύθυνος για την αρχαιολογική έρευνα Γίρι Σίντελαρ.

Χρησιμοποιώντας κάμερες και ειδικά προσαρμοσμένα φτυάρια, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν τα θραύσματα του λειψάνου, στο οποίο βρέθηκε το καρφί. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι το καπάκι του κουτιού ήταν αρχικά κατασκευασμένο από μια συμπαγή χρυσή πλάκα χαραγμένη με τα γράμματα IR, που αντιπροσωπεύουν τον Ιησού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: «Σφραγίζονται» Αθήνα και περιφέρειες- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου