ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer καταστράφηκαν λόγω προβλημάτων ψύξης

Βρετανία: Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer καταστράφηκαν λόγω προβλημάτων ψύξης
AP

Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNtech καταστράφηκαν στο Macclesfield της Βρετανίας, λόγω προβλήματος στη συντήρησή τους στα ψυγεία.

Μια παρτίδα του εμβολίου των Pfizer - BioNtech, που περιείχε 975 δόσεις και παραδόθηκε στο Waters Green Medical Center βρέθηκε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, υπήρχε πρόβλημα στην συντήρηση του εμβολίου, που απαιτεί θερμοκρασίες ψύξης -70 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια διατήρησή τους από 2 έως 8 βαθμούς στα κέντρα εμβολιασμού μέχρι πέντε ημέρες, με αποτέλεσμα 975 δόσεις να καταστούν μη χρησιμοποιήσιμες.

Οι ασθενείς, που περίμεναν να λάβουν το εμβόλιο, ενημερώθηκαν ότι θα ειδοποιηθούν εκ νέου σε τρεις εβδομάδες. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν συγγνώμη και ακύρωσαν τους εμβολιασμούς, λόγω τεχνικού προβλήματος στα ψυγεία.

Ένας συνταξιούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επρόκειτο να εμβολιαστεί, ωστόσο κλήθηκε από το προσωπικό της Waters Green δύο ώρες πριν από το ραντεβού του για να του πουν ότι δεν ήταν δυνατό.

«Τώρα θα περάσω τα Χριστούγεννα μόνος μου. Θα έπαιρνα το ρίσκο αν είχα εμβολιαστεί και δημιουργούσα μερικά από αυτά τα αντισώματα».

Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τα προβλήματα στην ψύξη του εμβολίου συνέβησαν στο ιατρικό κέντρο ή πριν φτάσουν εκεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα