ΚΟΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο στην Άγκυρα έστειλε… καθρέφτες στους φοιτητές για να γράψουν εξετάσεις!

Πανεπιστήμιο στην Άγκυρα έστειλε… καθρέφτες στους φοιτητές για να γράψουν εξετάσεις!

«Ειδικούς» καθρέφτες έστειλε στους 11.000 φοιτητές του ένα πανεπιστήμιο στην Άγκυρα της Τουρκίας, με σκοπό να διασφαλίσει το… αδιάβλητο των εξετάσεων, ακόμα και εν μέσω πανδημίας!

Όπως στον περισσότερο κόσμο, έτσι και στην Τουρκία αυτή τη στιγμή λόγω κορονοϊού, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια συνεχίζονται εξ’ αποστάσεως, με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν και οι εξετάσεις, όμως προέκυψε το θέμα του πώς θα διασφαλιστεί πως οι φοιτητές πράγματι θα έγραφαν όσα γνώριζαν και δεν θα κατέφευγαν σε παντός είδους «σκονάκια» - ειδικά ενώ θα βρίσκονταν στην άνετη και οικεία ατμόσφαιρα του σπιτιού τους.

Έτσι, αποφασίστηκε να αποσταλούν σε κάθε έναν φοιτητή ειδικοί καθρέφτες, τους οποίους ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει με συγκεκριμένο τρόπο γύρω από τη θέση του και τον υπολογιστή του, ώστε ο επιτηρητής των εξετάσεων να μπορεί να βλέπει όλον τον χώρο και όχι μόνο όσο επιτρέπει η γωνία της κάμερας!

«Κάθε φοιτητής πρέπει να τοποθετήσει τον καθρέφτη κοντά του, ώστε ο καθηγητής να βλέπει και γύρω του κατά τη διάρκεια των online εξετάσεων», δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μπιλκέντ Αμπντουλάχ Αταλάρ.

«Αρχικά εξετάσαμε το ενδεχόμενο δεύτερης κάμερας, αλλά τελικά ένας απλός καθρέφτης είναι αρκετός», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η άλλη μας επιλογή ήταν να αναβάλλουμε τις εξετάσεις, αλλά κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στο πρόγραμμά μας».

Όσο για το αν οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου επεξεργάστηκαν το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν το «πρόβλημα» με περισσότερο προηγμένες λύσεις από την άποψη της τεχνολογίας, ο πρύτανης ήταν και πάλι αποστομωτικός: «Ναι, υπάρχουν προγράμματα software για αυτή τη δουλειά, αλλά υπάρχουν επίσης και προγράμματα software που τα ξεπερνούν. Τελικά αποφασίσαμε πως δεν υπάρχει τεχνολογική λύση στο πρόβλημά μας και αναζητήσαμε άλλα ενδεχόμενα».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι εκτός από τους καθρέφτες, ο πρύτανης έστειλε και προς όλους τους φοιτητές έναν «όρκο τιμής» κατά της αντιγραφής, τον οποίο τους ζήτησε να γράψουν χειρόγραφα και να του στείλουν πίσω υπογεγραμμένο, ώστε να τους δεσμεύσει και ηθικά και να μην τον… κοροϊδέψουν!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.