ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των νέων – Οι κρίσιμοι παράγοντες

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των νέων – Οι κρίσιμοι παράγοντες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας αλλά και το πότε θα πάρουν σειρά οι νέοι μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Ο εμβολισμός δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά ακόμα. Μέσα στον Ιανουάριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους υγειονομικούς, τους εργαζομένων σε δομές και τους ηλικιωμένους σε γηροκομεία, μετά θα ξεκινήσει για τον γενικό πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Και πρόσθεσε: «Αν όλα εξελιχθούν καλά και τα εμβόλια έρχονται με τον ρυθμό που περιμένουμε – εφόσον λάβουν όλα άδεια – οι νέοι θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από την Άνοιξη».

Ο αντίκτυπος των γιορτών

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, τα πράγματα, κατά την διάρκεια τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς εξελίχθηκαν καλά με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν επικίνδυνα περιστατικά συνωστισμού «όμως θα περιμένουμε να δούμε τον αντίκτυπό τους στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», εξήγησε.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε ότι η ιατρική κοινότητα αναμένει να διαπιστωθεί αν το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού έχει έρθει και στη χώρα μας μετά τις μετακινήσεις πολιτών – μέσα στις γιορτές – από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το στέλεχος έχει έρθει και στην Ελλάδα αυτό μένει να το δούμε. Επίσης δεν μπορούμε να πούμε τι θα σημάνει αυτό για την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο θα είναι σίγουρα ένας νέος παράγοντας στην εξίσωση», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.