ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ταϊλάνδη: Τέλος το φαγητό και τα περιοδικά στις πτήσεις

Κορονοϊός - Ταϊλάνδη: Τέλος το φαγητό και τα περιοδικά στις πτήσεις

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι στις πτήσεις εσωτερικού θα απαγορεύονται φαγητό και περιοδικά σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη μετά τους δύο νέους θανάτους στη χώρα την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων από κορονοϊό στην Ταϊλάνδη να έχει φτάσει τους 63 και τα κρούσματα τα 7.163.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα αποδίδονται στις εσωτερικές μετακινήσεις με ελάχιστα να προέρχονται από το εξωτερικό.

Όσες αεροπορικές εταιρείες δεν εφαρμόσουν την απαγόρευση θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης.

Αυτή είναι η δεύτερη τέτοια απαγόρευση που έχει επιβληθεί στη χώρα με την πρώτη να εφαρμόζεται στο διάστημα 26 Απριλίου - 31 Αυγούστου.

Η απαγόρευση ισχύει και στις περιπτώσεις επιβατών που έχουν μαζί τους φαγητό ή αναψυκτικά.

Αντίθετα οι επιβάτες μπορούν να φέρουν τα δικά τους βιβλία ή περιοδικά.

Παρόλα αυτά ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι «η παρουσία περιοδικών και βιβλίων θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή κινδύνου για διασπορά του κορονοϊού καθώς ο χρόνος απολύμανσης ανάμεσα στις πτήσεις είναι εξαιρετικά μικρός και φοβάμαι ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα προλαβαίνουν να καθαρίζουν έγκαιρα όλα αυτά τα αντικείμενα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.