ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Μπλόκο» των Αρχών στην ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ που ψάχνουν από που προήλθε ο ιός

Κίνα: «Μπλόκο» των Αρχών στην ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ που ψάχνουν από που προήλθε ο ιός
AP

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι «πολύ απογοητευμένος» που η Κίνα δεν έχει ακόμη εγκρίνει την είσοδο μιας ομάδας διεθνών εμπειρογνωμόνων

Στοπ στην ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που επρόκειτο να διερευνήσει την προέλευση του Covid-19 στην πόλη Γουχάν, έβαλαν οι κινεζικές Αρχές.

Το πρόβλημα του Πεκίνου σύμφωνα με πληροφορίες αφορά τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών, που σύμφωνα με τις Αρχές δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι «πολύ απογοητευμένος» που η Κίνα δεν έχει ακόμη εγκρίνει την είσοδο μιας ομάδας διεθνών εμπειρογνωμόνων, που θα ερευνήσουν την προέλευση του κορονοϊού.

«Σήμερα, μάθαμε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει τις απαραίτητες άδειες για την άφιξη της ομάδας στην Κίνα. Είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτό το νέο, δεδομένου ότι δύο μέλη έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

«Βρίσκομαι σε επαφή με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και έχω ήδη καταστήσει σαφές ότι η αποστολή αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΟΥ», τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» - Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό όχημα»