ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο: Ο Τραμπ ζητάει να σταματήσει η βία από την τραπεζαρία του Λευκού Οίκου

Καπιτώλιο: Ο Τραμπ ζητάει να σταματήσει η βία από την τραπεζαρία του Λευκού Οίκου

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τη στιγμή των επεισοδίων στο Καπιτώλιο ήταν στην τραπεζαρία του Λευκού Οίκου κι από εκεί έστειλε μηνύματα μέσω του Twitter για να σταματήσουν οι καταστροφές.

Σκηνές χάους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, καθώς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτήριο και προκλήθηκε τεράστια αναταραχή. Υπήρξε ακόμα και πυροβολισμός γυναίκας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ φυγαδεύτηκαν Γερουσιαστές και Βουλευτές πριν εκτραχυνθεί η κατάσταση. Είχε προηγηθεί ομιλία του Τραμπ στην Ουάσιγκτον, στην οποία υποστήριξε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απερχόμενος πρόεδρος τη στιγμή της εισβολής στο Καπιτώλιο ήταν στην τραπεζαρία του Λευκού Οίκου κι από εκεί έγραψε τα μηνύματα στο Twitter με τα οποία ζητούσε από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τα επεισόδια, να σεβαστούν την αστυνομία και υπογράμμισε πως το κόμμα του είναι αυτό που εκπροσωπεί τον νόμο και την τάξη και είναι αδιανόητο να προκαλεί το χάος.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος προσπάθησε μέσα από το Twitter να κατευνάσει και πάλι τα πνεύματα. Με μήνυμά του κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεργαστούν με την αστυνομία για την επιβολή του νόμου, λέγοντας πως είναι στο πλευρό της χώρας και καλώντας τους πάντες να παραμείνουν ήρεμοι.

«Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώτο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Ουάσιγκτον: Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο