ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί φέρνουν νόμο για την παραπομπή του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί φέρνουν νόμο για την παραπομπή του Τραμπ
AP

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσωπων θα εισαγαγουν νόμο τη Δευτέρα ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Τεντ Λιου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη αποφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτες που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε την Παρασκευή, πως, αν ο Τραμπ δεν παραιτηθεί, έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προχωρήσει σε πρόταση παραπομπής του προέδρου και προσφυγής στην 25η Τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του.

Σε αντίγραφο σχεδίου με τα άρθρα παραπομπής που κυκλοφορεί μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, ο Τραμπ κατηγορείται για «υποκίνηση βίας εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» με στόχο να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Καλπάζει ο κορονοϊός στην Αττική - Ο χάρτης της διασποράς σε όλη τη χώρα