ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαντόρουμ το νέο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο Σαντόρουμ το νέο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ανατροπή φέρνει μια νέα δημοσκόπηση στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με την οποία ο Ρικ Σαντόρουμ είναι πλέον το φαβορί για το χρίσμα.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που έγινε σε εθνικό επίπεδο σε ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, το 36% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον υπερσυντηρητικό Σαντόρουμ, 53 ετών, έναντι του 28% που υποστηρίζει τον Ρόμνεϊ, 64 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Σαντόρουμ φαίνεται να έχει καθαρό προβάδισμα, πέραν του δημοσκοπικού λάθους, έναντι του Ρόμνεϊ.

Ο Σαντόρουμ, ο οποίος έκανε την έκπληξη στις 7 Φεβρουαρίου όταν κέρδισε τρεις προκριματικές εκλογές στο Μιζούρι, το Κολοράντο και τη Μινεσότα, απειλεί τώρα τον Ρόμνεϊ στο Μίσιγκαν και στην Αριζόνα, όπου θα διεξαχθούν οι επόμενες προκριματικές εκλογές στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Pew Research Center, ο Σαντόρουμ φαίνεται να κερδίζει το 30% της πρόθεσης ψήφου στο Μίσιγκαν, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ.

Δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου πριν ένα μήνα έδειχνε ότι ο Ρόμνεϊ κέρδιζε το 31% των ψήφων και ο Σαντόρουμ μόλις το 14%.