ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Μειώθηκε η νοσηρότητα εξαιτίας του ιού σε 22 περιφέρειες

Κορωνοϊός - Ρωσία:  Μειώθηκε η νοσηρότητα εξαιτίας του ιού σε 22 περιφέρειες
AP

Η νοσηρότητα εξαιτίας των μολύνσεων του νέου κορονοϊού, μειώνεται σε 22 περιφέρειες της Ρωσίας, ενώ αυξάνεται μόνο σε δύο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες η κατάσταση σταθεροποιείται.

Η Ποπόβα επισήμανε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες παρατηρείται σταθερότητα και μείωση του αριθμού των μολύνσεων, που κυμαίνεται μεταξύ 19,9 έως 15,6 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Η κατάσταση που παρατηρείται στις περιφέρειες της χώρας διαφοροποιείται όσον αφορά στα κρούσματα που φθάνουν από 2 έως 50 ανά 100.000.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία τις πρώτες δέκα μέρες του 2021, μειώθηκε κατά 16%.

Αναφερόμενη στον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά στη Ρωσία, η Ποπόβα τόνισε ότι, παρά την μείωση που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια των εορτών, τα τεστ εξακολουθούν γίνονται στα ίδια επίπεδα και κατά την διάρκεια των εορτών έγιναν περισσότερα από 3.000.000 τεστ.

Επίσης περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι, που είχαν επαφές με άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό, βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Ποπόβα επισήμανε ότι δεν θα χρειασθούν πρόσθετες κλίνες για ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό, ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του χρόνου έγιναν 64.000 τηλεφωνικές κλήσεις, στις περισσότερες από τις οποίες οι πολίτες ζητούσαν να ενημερωθούν για τα μέτρα προφύλαξης και όχι για το τι πρέπει να κάνουν λόγω συμπτωμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες