ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αμφιβολίες για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας

Γερμανία: Αμφιβολίες για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας

Προβλήματα από «ανταρσίες» στο στρατόπεδο του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας θα προκύψουν πιθανώς στην έγκριση από την Μπούντεσταγκ του νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

Η συνεδρίαση της Κάτω Βουλής της Γερμανίας, για την έγκριση του νέου πακέτου, έχει οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου. Όμως πολλοί βουλευτές δηλώνουν ότι επιθυμούν να μελετήσουν τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου προτού το ψηφίσουν.

Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν λυθεί και ότι δεν θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης.

Ο βουλευτής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Χανς Μίχελμπαχ, δήλωσε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει το νέο πακέτο βοήθειας μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει αμέσως τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επίσης, ο Φρανκ Σέφλερ, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ. «Είναι τόσο βέβαιο, όπως τα 'αμήν' στην εκκλησία, ότι θα υπάρξει τρίτη και τέταρτη διάσωση της Ελλάδας», είπε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να μοιάζει με τη γερμανική οικονομία την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.