ΚΟΣΜΟΣ

Έχασαν την όσφρησή τους λόγω κορονοϊού - Παραλίγο να καούν ζωντανοί (vid)

Έχασαν την όσφρησή τους λόγω κορονοϊού - Παραλίγο να καούν ζωντανοί (vid)
Youtube

Μία οικογένεια στο Τέξας των ΗΠΑ, που έχει χάσει την όσφρηση της λόγω κορονοϊού, παραλίγο να καεί ζωντανή όταν το σπίτι που διέμενε πήρε φωτιά καθώς δεν μπορούσαν να μυρίσουν τον καπνό.

Ωστόσο, για καλή τους τύχη, η 17χρονη κόρη τους που δεν έχει κολήσει τον ιό, αντλήφθηκε την φωτιά και με άμεσες κινήσεις απομάκρυνε από το σπίτι στην περιοχή Γουάκο, τα τρία μέλη της οικογένειας της μαζί και τους τέσσερις σκύλους.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα», δήλωσε η Bianca στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX. Και συνέχισε λέγοντας ότι, «Απλώς έκανα ό, τι θα έκανε κάποιος άλλος για τη δική του οικογένεια. Ήθελα να είναι όλοι ασφαλείς και ζωντανοί».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την πυροσβεστική να υποστηρίζει πως από τύχη δεν θρήνησαν θύματα. «Αυτή η οικογένεια είναι τυχερή που είναι ζωντανή», έγραψε στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Γουάκο. Προέτρεψε μάλιστα κάθε ιδιοκτήτη και ένοικο σπιτιού να βεβαιωθεί πως είναι σε λειτουργία ο ανιχνευτής καπνού.

Σύμφωνα με την Μπιάνκα, η πρώτη της ενέργεια ήταν να ξυπνήσει την οικογένεια της και να την βοηθήσει να βγεί από την πίσω πόρτα.

«Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να σώσω την οικογένεια μου και να είναι όλοι τους ασφαλείς. Δεν με ένοιαζε εκείνη την ώρα να τραυματιστώ ή να καώ ζωντανή, αρκεί να τους έβγαζα έξω».

Να σημειωθεί ότι η απώλεια όσφρησης και γεύσης αποτελεί ένα από τα πλέον κοινά συμπτώματα του κορονοϊού.

Περίπου το 86% των ατόμων με ήπια συμπτώματα Covid-19 χάνουν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης τους, αλλά τις ανακτούν εντός έξι μηνών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, με συμμετοχή 2.500 ασθενών από 18 ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Πηγή: CNN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»