ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ηθοποιός θρύλος για το Χόλιγουντ

Πέθανε ηθοποιός θρύλος για το Χόλιγουντ

Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου

«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Cicely Tyson, η οποία έγινε γνωστή για τους ρόλους αφροαμερικανών γυναικών που υποδύθηκε.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε η οικογένειά της. «Με μεγάλη θλίψη εμείς οι συγγενείς της Cicely Tyson ανακοινώνουμε τον θάνατό της σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) το απόγευμα. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο ατζέντης της ηθοποιού.

Η Tyson η οποία είχε κλείσε τα 96 της τον περασμένο Δεκέμβριο είχε λάβει αρκετές διακρίσεις για τους ρόλους που υποδύθηκε στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο σε μια καριέρα που διήρκησε περισσότερα από 60 χρόνια.

Ο πιο γνωστός της ρόλος ήταν αυτός στην ταινία Sounder του 1972 όπου υποδύθηκε τη σύζυγο ενός τσιφλικά της Λουιζιάνα. Για τον ρόλο αυτό ήταν, μάλιστα, υποψήφια για Όσκαρ, βραβείο που της απονεμήθηκε τιμητικά τον Νοέμβριο του 2018.

Σε πρόσφατες της συνεντεύξεις της η Tyson δήλωνε πρόθυμη να συνεχίσει να υποδύεται ρόλους προσθέτοντας ότι δεν είχε κανένα σχέδιο να συνταξιοδοτηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάμε για σκληρή καραντίνα; Τα σχολεία, το click away και το «λουκέτο» από τις 18:00