ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου: «Όχι» από τον Πούτιν στην πρόσκληση της Ελλάδας

Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου: «Όχι» από τον Πούτιν στην πρόσκληση της Ελλάδας

Αρνητική φαίνεται ότι είναι η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόσκληση της Ελλάδας να δώσει το «παρών» στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει κανένα σχέδιο να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση που έχει δεχθεί να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου» ήταν η απάντηση που έδωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι «φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Είναι μία χρονιά που προσφέρεται για έναν λαμπρό εορτασμό. Λογικό και επόμενο είναι το κορυφαίο γεγονός αυτής της χρονιάς να είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου».

«Η κυβέρνηση», συνέχισε, «θέλει να οργανώσει μία λαμπρή παρέλαση, όπως αρμόζει στην περίσταση, με ξένους ηγέτες προσκεκλημένους τουλάχιστον αυτούς που εκπροσωπούν τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, στην ευτυχή κατάληξη του αγώνα του 1821. Στη διοργάνωση αυτού του γεγονότος αναπόφευκτα εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η παρέλαση είναι στρατιωτική. Υπήρχαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι αλλά όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι σχετικά ρευστή λόγω κορονοϊού. Προκρίθηκε, τελικά, αυτή η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να γίνει μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση».

Μιλώντας για την προσέλευση του κόσμου, διευκρίνισε ότι στόχος είναι να προσέλθει κοινό αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνθήκες. «Εμείς θα το θέλαμε. Ελπίζω να το επιτρέψουν οι συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σπυρόπουλος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά