ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» η Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι «πράσινες»

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» η Ελλάδα - Ποιες περιοχές είναι «πράσινες»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη με «πράσινες» περιοχές είναι η Ελλάδα, η Ισλανδία και η Νορβηγία στον εβδομαδιαίο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τον κορονοϊό την Πέμπτη (4/2).

Με πράσινο είναι χρωματισμένα τα νησιά του Ιονίου. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ για την COVID-19 στις περιοχές αυτές βρίσκεται κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η υπόλοιπη Ελλάδα εμφανίζεται με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη. Να σημειωθεί ότι στον χάρτη που είχε αναρτήσει το ECDC στις 28 Ιανουαρίου, «πράσινες» ήταν επίσης η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι χρωματισμένη με σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν - Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας