ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σχεδιάζει να υιοθετήσει την ελληνική πρόταση για «διαβατήριο εμβολιασμού»

Βρετανία: Σχεδιάζει να υιοθετήσει την ελληνική πρόταση για «διαβατήριο εμβολιασμού»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤις διεργασίες σχετικά με την εφαρμογή ενός «διαβατηρίου εμβολιασμού» στη Βρετανία – όπως μεταδίδουν οι Times -  έχουν ξεκινήσει Άγγλοι αξιωματούχοι, υιοθετώντας ουσιαστικά την ελληνική πρόταση.

 

Σύμφωνα με τους Times η εξέλιξη αυτή έρχεται «καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται να εξαιρέσει από τους κανόνες της καραντίνας τους τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορoνοϊού».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «ένα σύστημα πιστοποίησης βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού». Το Φόρειν Όφις, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Υγείας συνεργάζονται προκειμένου να προσφέρουν επιλογές για ταξιδιώτες σε χώρες που μπορεί να απαιτούν μια τέτοια πιστοποίηση ως προϋπόθεση εισόδου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή αν και ο ΠΟΥ διάκειται θετικά έναντι της δημιουργίας πιστοποιητικών εμβολιασμού προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία των εκστρατειών, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξή του στο AFP επέκρινε την προοπτική δημιουργίας εμβολιαστικού διαβατηρίου που θα αποτελεί προϋπόθεση ώστε να μπορεί κανείς να ταξιδέψει.

“Είναι ξεκάθαρα κάτι που δεν προσυπογράφουμε, διότι θα αυξήσει τις ανισότητες και εγείρει πολλά ερωτήματα”, δήλωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Όχι» σε αυστηρό lockdown - Ποιες οι εισηγήσεις της επιτροπής - Το σχέδιο για την Αττική