ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαρί Κόλβιν σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να πάρει τα παπούτσια της

Η Μαρί Κόλβιν σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να πάρει τα παπούτσια της

Κατά την προσπάθειά της να φύγει από το κτήριο σκοτώθηκε η Μαρί Κόλβιν, η Αμερικανίδα πολεμική ανταποκρίτρια, που έχασε τη ζωή της στη Χομς της Συρίας.

Η εφημερίδα που εργαζόταν, η Sunday Times, ανακοίνωσε ότι η Κόλβιν και άλλοι δημοσιογράφοι είχαν αφήσει, σύμφωνα με το έθιμο, τα παπούτσια τους στην είσοδο του κτηρίου, το οποίο οι αντικαθεστωτικοί της Χομς είχαν διαμορφώσει πρόχειρα σε κέντρο Τύπου στη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

Όταν οι ρουκέτες έπληξαν τους πάνω ορόφους, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο ισόγειο.

Ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη των ρουκετών, η Κόλβιν έτρεξε στην είσοδο για να πάρει τα παπούτσια της και να τραπεί σε φυγή.

Φθάνοντας στο κατώφλι της εισόδου, μια νέα ρουκέτα έπληξε την πρόσοψη του κτηρίου, σκοτώνοντας την Αμερικανίδα δημοσιογράφο και τον Γάλλο πολεμικό φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ, ανέφερε η εφημερίδα.

Η μητέρα της δημοσιογράφου, η Ρόζμαρι Κόλβιν δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η κόρη της ίσως έχει ταφεί στη Συρία, δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό της σορού της ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνες.

Το Σάββατο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των σορών της Κόλβιν και του Οσλίκ.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίθ Μπουβιέ και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι που τραυματίστηκαν στον ίδιο βομβαρδισμό, περιμένουν να απομακρυνθούν από την περιοχή αυτή.

Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αναμένεται να επαναληφθούν.