ΚΟΣΜΟΣ

«Ακούστε ήχο από τον Άρη» - Το βίντεο που έγινε viral

«Ακούστε ήχο από τον Άρη» - Το βίντεο που έγινε viral

Το ρομποτικό ρόβερ "Perseverance" της αποστολής "Mars 2020" της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) προσεδαφίστηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στην επιφάνεια του Άρη, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Ωστόσο, κάποιες ώρες μετά viral έγινε ένα βίντεο στο twitter με τον ισχυρισμό ότι ακούγεται ήχος από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη μετά από την προσεδάφιση του Perseverance Rover.

Η NASA έχει ανακοινώσει ότι μία από τις προσπάθειες του νέου εγχειρήματος είναι να μας βάλει και ηχητικά στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη. Τα προηγούμενα rover έχουν δει, έχουν αγγίξει και έχουν... μυρίσει τον πλανήτη Άρη με το δικό τους ρομποτικό τρόπο, αλλά κανένα δεν έχει ακόμα καταγράψει πραγματικό ήχο στον Κόκκινο Πλανήτη.

Έτσι, σύμφωνα με το Mashable.com και άλλα ΜΜΕ, η παρακάτω ανάρτηση με τον ισχυρισμό ότι ακούγεται ήχος από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη είναι ψευδής.

Δείτε το βίντεο που έγινε viral:

Το βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης και ήχο, δείχνει πανοραμικές εικόνες που τραβήχτηκαν από το Curiosity rover. Το Curiosity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) προσγειώθηκε στον Άρη το 2012 και έκτοτε έχει ταξιδέψει πάνω από 15 μίλια βραχώδους εδάφους.

Με τα χρόνια, το Curiosity έχει καταγράψει μια πληθώρα πλούσιων, ζωντανών εικόνων του Άρη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα – Οι πιθανές ημερομηνίες για καφέ, μπαρ, εστιατόρια