ΚΟΣΜΟΣ

Ζορισμένος ο Ερντογάν: Κάνει πόλεμο στον Ιμάμολγου και με το... ψωμί

Ζορισμένος ο Ερντογάν: Κάνει πόλεμο στον Ιμάμολγου και με το... ψωμί

Σε σπασμωδικές κινήσεις προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είναι πιεσμένος από την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και την κρίση του κορονοϊού.

Επιπλέον εστία πίεσης για τον πρόεδρο της Τουρκίας αποτελεί και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο δημοσκοπήσεις έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν ως τον εκλεκτό του λαού.

Η τελευταία «μάχη» Ερντογάν - Ιμάμογλου αφορά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, το αποκαλούμενο «ψωμί του λαού».

Το ψωμί αυτό, που παράγεται από το 1977, είναι για τα φτωχά στρώματα καθώς ενώ το κανονικό ψωμί πωλείται έναντι 1,75-2 τουρκικές λίρες, το «ψωμί του λαού» διατίθεται έναντι 1 λίρας.

Λόγω, όμως, της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία η ζήτηση για το «φθηνό ψωμί» αυξήθηκε και ως εκ τούτου ο δήμος Κωνσταντινούπολης αύξησε την παραγωγή από τα 800.000 τεμάχια στα 1,5 εκατ. τεμάχια με στόχο να φτάσει τα 2,5 εκατ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της προσπαθεί να βάλει εμπόδια στον δήμο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος τα πουλά σε δικά του κιόσκια και θέλει τα αυξήσει τον αριθμό τους κατά 142.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Γεωργίας προβάλλει το επιχείρημα ότι τα ψωμιά πέρα από τους φούρνους πωλούνται μόνο σε λαϊκές αγορές.

Για να παρακάμψει και αυτό το εμπόδιο, ο δήμος τα μοιράζει με δικά του αυτοκίνητα εντείνοντας την ένταση με την κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για lockdown: Πιθανή η παράταση στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει