ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: προς παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου

Γερμανία: προς παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου

Η Γερμανία σχεδιάζει να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου με στόχο να περιοριστούν τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Focus .

Ορισμένοι από τους ισχύοντες περιορισμούς ωστόσο θα αρχίσουν να αίρονται από τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγουν τυπικά τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στη χώρα.

Το Focus επικαλείται ένα σχέδιο συμφωνίας ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών που θα έχει αύριο με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Πολιτικοί και πολίτες είναι διχασμένοι για την επόμενη ημέρα. Ηγέτες ορισμένων κρατιδίων απαιτούν γρήγορο άνοιγμα της οικονομίας, καθώς όπως λένε οι πολίτες εμφανίζουν κόπωση από τα μέτρα, οι επιχειρήσεις δέχονται τεράστιο πλήγμα, ενώ η αναμονή αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει μέχρι το Πάσχα.

Την ίδια ώρα κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας προειδοποιούν για ένα επικείμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του δημάρχου Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ στον γερμανικό Τύπο: «Αν αυτή τη στιγμή καταργήσουμε πάρα πολλούς περιορισμούς ταυτόχρονα θα διακινδυνεύαμε να παρατείνουμε την κρίση» προειδοποίησε.

Οι διαπραγματεύσεις για το σταδιακό άνοιγμα της γερμανικής οικονομίας γίνονται την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αγωνία για το ΕΣΥ