ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ελασσόνα: Κεντρικό θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η ισχυρή δόνηση

Σεισμός Ελασσόνα: Κεντρικό θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η ισχυρή δόνηση

Tα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα διεθνή πρακτορεία και οι εφημερίδες ανά τον κόσμο μετέδωσαν την είδηση για τον ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα.

«Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ελλάδα την Τετάρτη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC)» γράφει το Reuters. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο ήταν 20 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας, στην κεντρική Ελλάδα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα αναφέρει το Αssociated Press, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες. «Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο, ενώ ειδικότερα η Κρήτη παρουσιάζει μεγάλη συχνότητα σεισμών. Οι περισσότερες δονήσεις προκαλούν μικρές ζημιές και οι θάνατοι είναι σπάνιοι. Το 1999 ένας σεισμός κοντά στην Αθήνα είχε προκαλέσει το θάνατο 143 ανθρώπων»

Αναφορά στο σεισμό κάνει και το δίκτυο Al Jazeera , μεταδίδοντας ότι αμέσως μετά τη δόνηση οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα σπίτια τους, ενώ οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη χώρα.

“Στη Λάρισα, 40 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, πολλοί όμως συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν πάρει τις μάσκες τους και ξαναγύρισαν» αναφέρει, επικαλούμενο και μαρτυρίες κατοίκων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

Σεισμός-τέρας ταρακουνάει μεγάλη πόλη της Ελλάδας, έγραψε η βρετανική εφημερίδα Daily Express. Η δόνηση έπληξε την περιοχή ανάμεσα στη Λάρισα και τον Τύρναβο, αλλά έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις χώρες που επλήγησαν από το σεισμό εκτός από την Ελλάδα περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, η Τουρκία, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε όλη η κεντρική και βόρεια Ελλάδα