ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα: Στήριξη από τον Λευκό Οίκο στους Σάσεξ

Συνέντευξη πρίγκιπα Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα: Στήριξη από τον Λευκό Οίκο στους Σάσεξ
Youtube

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα το «θάρρος» του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την επομένη της «εκρηκτικής» συνέντευξής τους στην αμερικανική τηλεόραση.

«Το να μιλάς για τις δικές σου μάχες σε ζητήματα ψυχικής υγείας και να αφηγείσαι την προσωπική ιστορία σου απαιτεί, για κάθε άνθρωπο, θάρρος», υπογράμμισε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Εντούτοις, επισήμανε, είναι και οι δύο «ιδιώτες πολίτες». «Δεν θα προβούμε σε άλλα σχόλια εξ ονόματος του προέδρου», τόνισε.

Τι τηλεθέαση έκανε η συνέντευξη

Περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί, σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα του τελευταίου χρόνου, παρακολούθησαν την τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η χθεσινή δίωρη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χάρι και η Μέγκαν κατηγόρησαν εμμέσως τη βρετανική βασιλική οικογένεια για ρατσισμό και αποτυχία στο να τους προστατεύσει από την αρνητική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ήταν το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε έναν χρόνο πέραν του Super Bowl.

Το Super Bowl προσελκύει ένα κοινό περίπου 100 εκατομμυρίων και είναι το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ. Πέρυσι, τα Όσκαρ τα παρακολούθησαν 23,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στη συνέντευξη ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, είχε σταματήσει να του απαντάει στα τηλέφωνα. Παράλληλα είπε ότι η οικογένειά του τον είχε αποκόψει οικονομικά στις αρχές του 2020 υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να υπογράψουν τις συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με Netflix και Spotify γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να στηρίζονται σε ό,τι του κληροδότησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μέγκαν και Χάρι υποστήριξαν, ακόμα, ότι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το Megxit έξι μήνες μετά τον γάμο τους τον Μάιο του 2018 με την Αμερικανίδα ηθοποιό να παρομοιάζει τη ζωή στο παλάτι του Κένσινγκτον με το lockdown που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα λόγω κορονοϊού.

Το ζευγάρι αποκάλυψε, επίσης, ότι τρεις ημέρες πριν τον εντυπωσιακό γάμο τους αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης μόνοι τους με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Η εξομολόγηση για την αυτοκτονία

Μιλώντας για τις σκέψεις που είχε να βάλει τέλος στη ζωή της η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι «ξέρω ότι θα το έκανα αν δεν το έλεγα σε κάποιον. Απλά δεν ήθελα να ζω πια. Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη και τρομακτική σκέψη που είχα συνέχεια. Και θυμάμαι πώς ο Χάρι με βοήθησε. Είπα ότι χρειαζόμουν κάποια βοήθεια. Είπα ότι "δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι πριν και πρέπει να πάω κάπου" και μου απάντησαν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό για τον θεσμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Παίδων: Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό το 37 ημερών βρέφος