ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν Μαρκλ: Τα μήνυματα που έστειλε στο Παλάτι με τις στιλιστικές της επιλογές

Μέγκαν Μαρκλ: Τα μήνυματα που έστειλε στο Παλάτι με τις στιλιστικές της επιλογές

Πολιτικοί, βασιλείς και ηθοποιοί που βαδίζουν στο κόκκινο χαλί χρησιμοποιούν συχνά τα ρούχα τους για να κάνουν μία δήλωση, να συμβολίσουν κάτι, ή να στείλουν ένα μήνυμα με την εικόνα τους που συχνά ξεπερνάει τα σύνορα της μόδας.

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι όπως ήταν αναμενόμενο εκτός απο τις δηλώσεις τους, επέλεξαν πολύ προσεκτικά και τα ρούχα τους για τη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησαν στο CBS με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Προβλήθηκε σε περίπου 70 χώρες και προσέλκυσε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, το απόγευμα της Κυριακής. Η εικόνα τους λοιπόν οπως επισημαίνουν οι ειδήμονες, δεν ήταν καθόλου τυχαία..

Με μία πρώτη ματιά, το χαλαρό, μαύρο φόρεμα της Mέγκαν με το αφηρημένο λευκό μοτίβο στον ώμο έμοιαζε με μία ασφαλή επιλογή μίας γυναίκας που είναι μάλιστα έγκυος. Καθώς το ζεύγος όμως άρχισε να κάνει τη μία αποκάλυψη μετά την άλλη, οι στιλίστες και οι λάτρεις των συμβόλων, άρχισαν να «αποκρυπτογραφούν» τα κρυφά μηνύματα.

Η δούκισσα του Σάσεξ επέλεξε λοιπόν να φορέσει ένα μεταξωτό φόρεμα με την υπογραφή του Τζόρτζιο Αρμάνι, αξίας 4.700 δολαρίων.

Σε στυλ «αυτοκρατορικό» το μαύρο φόρεμα της Μέγκαν είχε κεντημένο επάνω ένα λευκό λωτό που ξεκινούσε από το δεξί της ώμο και κατέληγε μέχρι το μπούστο. Ο Πρίγκιπας Χάρι την ίδια ώρα φορούσε ένα απλό κοστούμι με την υπογραφή της αμερικανικής φίρμας J. Crew Ludlow. Σε ανοιχτό γκρι χρώμα, κόστιζε 650 δολάρια, ενώ το συνδύασε με άσπρο πουκάμισο και χωρίς γραβάτα.

Τι σημαίνει το φόρεμα...με το μοτίβο του λωτού;

Όπως γράφει το Town & Country, η Μαρκλ δεν επέλεξε τυχαία το λωτό καθώς το άνθος του σημαίνει φώτιση, επανεκκίνηση και αναγέννηση!

Tο άνθος του λωτούΑ.Ρ

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ασιατικής Διασποράς του Πανεπιστημίου Binghamton «τα χαρακτηριστικά του λωτού είναι μια τέλεια αναλογία για την ανθρώπινη κατάσταση: Ακόμη και όταν οι ρίζες του βρίσκονται σε βρώμικα νερά, ο λωτός παράγει το πιο όμορφο λουλούδι.

Από τα αξεσουάρ της Μέγκαν Μαρκλ ξεχώρισε ένα διαμαντένιο βραχιόλι Cartier που κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, ι τα σκουλαρίκια από τοπάζι από την καναδική μάρκα Bijoux Birks και το κολιέ της Βρετανίδας σχεδιάστριας Pippa Small.

Το βραχιόλι δεν ήταν το μοναδικό…νεύμα στο παρελθόν της βασιλικής οικογένειας.

Το ασπρόμαυρο floral φόρεμα θύμισε σε πολλούς ένα πορτρέτο της Γουάλις Σίμπσον, συζύγου του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Δούκα του Ουίνδσορ.

Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 1936 προκειμένου να παντρευτεί τη… «λάθος γυναίκα» που ήταν Αμερικανίδα και διαζευγμένη. Μετά την παραίτησή του, έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση