ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πήρε εξιτήριο μετά από 29 ημέρες στο νοσοκομείο

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πήρε εξιτήριο μετά από 29 ημέρες στο νοσοκομείο

Εξιτήριο πήρε το πρωί της Τρίτης ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ αρχικά νοσηλεύτηκε για να αντιμετωπιστεί μια μόλυνση από την οποία είχε προσβληθεί αλλά στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Συνολικά ο πρίγκιπας Φίλιππος έμεινε στο νοσοκομείο 29 ημέρες, τις περισσότερες, δηλαδή, ημέρες παραμονής του σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος βγήκε περπατώντας από το νοσοκομείο προκειμένου να μπει στο αυτοκίνητο με το οποίο αποχώρησε.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο St Bartholomew για αντιμετώπιση προβλήματος στην καρδιά στις 3 Μαρτίου, τρεις μήνες πριν να συμπληρώσει τα 100 του χρόνια.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο νοσοκομείο King Edward VII στο οποίο είχε γίνει αρχικά η εισαγωγή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αδιαθεσία που ένιωσε και προκάλεσε συναγερμό στους γιατρούς της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η βασιλική οικογένεια δεν έχει αποκαλύψει την αρχική αιτία εισαγωγής του πρίγκιπα Φίλιππου στο νοσοκομείο αρκούμενη μόνο στο ότι δεν σχετιζόταν με κορονοϊό.

Ο Φίλιππος και η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχουν περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της καραντίνας στο παλάτι του Ουΐνδσορ μαζί με μια μικρή ομάδα υπηρετικού προσωπικού, στην οποία τα βρετανικά μέσα έχουν δώσει το παρατσούκλι «HMS Bubble».

Το ζευγάρι, το οποίο είναι παντρεμένο για 73 χρόνια, εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο.

Τα τελευταία χρόνια ο πρίγκιπας του Εδιμβούργου, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το 2017 από τα βασιλικά του καθήκοντα, έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας όπως μια μόλυνση στη χολή το 2012 και μια χειρουργική επέμβαση στο στομάχι το 2013.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί