ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Νορβηγία: Η πρωθυπουργός στο εδώλιο για παραβίαση των περιορισμών του κορονοϊού

Σάλος στη Νορβηγία: Η πρωθυπουργός στο εδώλιο για παραβίαση των περιορισμών του κορονοϊού

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ απολογήθηκε, μετά την αποκάλυψη πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια και η οικογένειά της παραβίασαν τις οδηγίες για την καταπολέμηση της COVID-19. H αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό που όλα δείχνουν οτι θα έχει μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις

Η Σόλμπεργκ κατηγορείται ότι συγκέντρωσε την οικογένειά της στο χιονοδρομικό κέντρο του Γιάιλο, για να γιορτάσουν τα 60α της γενέθλια κατά παράβαση των κανόνων και των συστάσεων περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, αποκάλυψε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Συγγνώμη» απο την πρωθυπουργό της Νορβηγίας

«Ζητώ συγγνώμη που η οικογένειά μου κι εγώ παραβιάσαμε τους κανόνες κατά της COVID-19, αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ. Φυσικά, θα έπρεπε να είχαμε σεβαστεί όλες τις συστάσεις, όπως σας ζητώ να κάνετε» γράφει η πρωθυπουργός σε μακροσκελές μήνυμά της στο Facebook.

«Σκέφτομαι ιδιαιτέρως όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πράγματα που θα τους έκαναν χαρούμενους, όπως μια συνάντηση επανασύνδεσης με συμμαθητές, μια γιορτή με φίλους ή κάτι άλλο που θα ήταν σημαντικό. Καταλαβαίνω αυτούς που έχουν θυμώσει και απογοητευτεί εξαιτίας αυτού. Έκανα λάθος και θέλω να ζητήσω συγγνώμη» προσθέτει.

Η αστυνομία ξεκινά...έρευνα- Πιθανές νομικές κυρώσεις

«Λόγω των πληροφοριών που εμφανίστηκαν στον Τύπο, μαζί με τις δηλώσεις της ίδιας της πρωθυπουργού, η αστυνομία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα που σχετίζεται με πιθανή παραβίαση του κανονισμού για τις μολυσματικές ασθένειες» ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

I over ett år har jeg bedt hver eneste en av dere om å følge regler og anbefalinger om smittevern. Det har de aller...

Δημοσιεύτηκε από Erna Solberg στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021


«Το ζήτημα θα αξιολογηθεί στη συνέχεια από την εισαγγελική αρχή σε σχέση με μια πιθανή νομική κύρωση» προσθέτει το ανακοινωθέν.

Και στο βάθος...εκλογές


Η υπόθεση αυτή ενδέχεται να φέρει σε δύσκολη θέση την ηγέτιδα της κεντροδεξιάς, η οποία είχε δεχθεί θετικές κριτικές για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Εκτός από τις νομικές κυρώσεις, η υπόθεση μπορεί να έχει συνέπειες στην πολιτική της καριέρα, εν όψει μάλιστα των βουλευτικών εκλογών της 13ης Σεπτεμβρίου στη Νορβηγία.


Στις 25 Φεβρουαρίου, 13 μέλη της οικογένειας της Σόλμπεργκ δείπνησαν σε εστιατόριο -ενώ εκείνη απουσίαζε επειδή χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για οφθαλμολογικά προβλήματα- την ώρα που οι κανόνες περιόριζαν σε δέκα τον αριθμό των συγκεντρωμένων.Την επομένη, η πρωθυπουργός και οι συγγενείς της παραβίασαν εκ νέου σύσταση, καθώς 14 άτομα συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν σούσι στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά της.

Αντιδράσεις απο τους Νορβηγούς

Σε μία χώρα που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προαγωγή της διαφάνειας και της ισονομίας, οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Αν η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, με τις ορδές των συμβούλων, δεν μπορεί να κατανοήσει τους κανόνες, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ να απαιτούμε να τις κατανοήσει το ευρύ κοινό", αντέδρασε ένας χρήστης στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Έρχεται «τσουνάμι» - 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο