ΚΟΣΜΟΣ

«Μπείτε» στα 10 ακριβότερα σπίτια του κόσμου (photos)

«Μπείτε» στα 10 ακριβότερα σπίτια του κόσμου (photos)

Με περιστρεφόμενα δάπεδα, τεχνητές λίμνες, τεράστιους κήπους και άλλα πολλά που εμείς οι κοινοί «θνητοί» βλέπουμε μόνο σε ταινίες…

Ο τελευταίος χρόνος είναι δύσκολος για όλους. Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σπίτι μας και ίσως οι περισσότεροι να έχουν βαρεθεί, καθώς έχουν εξαντλήσει όλες τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό.

Παρακάτω όμως θα δείτε μία λίστα από σπίτια, που αν ζούσαμε σε αυτά ίσως να μην βαριόμασταν ποτέ. Ο λόγος είναι πως δεν μιλάμε για απλές οικίες, αλλά για παλάτια και αρχοντικά που διαθέτουν μέσα πράγματα που ίσως να μην φαντάζεστε.

Για να αγοράσει κάποιος ένα από αυτά τα σπίτια πρέπει να έχει τουλάχιστον 91 εκατ. λίρες στον τραπεζικό του λογαριασμό. Σύμφωνα με τη Daily Star, πρόκειται για τα 10 ακριβότερα σπίτια στον κόσμο, με μερικά να καταλαμβάνουν εκατοντάδες στρέμματα γης και στο εσωτερικό τους -και όχι μόνο- έχουν πράγματα που δεν διανοείστε.

18-19 Kensington Gardens: Λονδίνο, Βρετανία (96 εκατ. λίρες)

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Το 18-19 Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mitta, Πρόεδρο και CEO της ArcelorMittal της μεγαλύτερης εταιρίας χαλυβουργίας στον κόσμο. Αυτό το μικρό… φτωχικό διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, εσωτερική πισίνα, λουτρά και θέσεις πάρκινγκ για 20 αυτοκίνητα.

Palazzo di Amore: Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια (140 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: jademillsestates.com

Το Palazzo di Amore ανήκει στον επιχειρηματία ακινήτων Jeff Green και είναι περίπου έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων.

Εκτός από 12 υπνοδωμάτια, 23 μπάνια, πολλές πισίνες, γήπεδα τένις, καταρράκτες και θέατρα, καθώς και γκαράζ 27 αυτοκινήτων, αυτό το αρχοντικό διαθέτει επίσης περιστρεφόμενη πίστα χορού και αίθουσα χορού, ό,τι πρέπει για μια διασκεδαστική βραδιά.

The Ellison Estate: Γούντσαϊντ, Καλιφόρνια (143 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: Google maps

Αυτή το κτήμα ανήκει στον Larry Ellison, συνιδρυτή της Oracle και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Με μέγεθος 23 στρέμματα, αυτό το κτήμα περιέχει μέσα 10 διαφορετικές ιδιοκτησίες.

Ο σχεδιασμός του έχει επιρροές από την Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα από το παλάτι ενός Ιάπωνα αυτοκράτορα. Πέρα των 10 διαφορετικών σπιτιών, το κτήμα έχει τεχνητή λίμνη και μία λίμνη με Koi.

Four Fairfield Pond: Νέα Υόρκη, Αμερική (178 εκατ. δολάρια)

Φωτογραφία: Facebook

Αυτή η κατοικία στη Νέα Υόρκη καταλαμβάνει 63 στρέμματα, έχοντας 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια, τραπεζαρία 28 μέτρων, γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, γήπεδα τένις και τρεις πισίνες.

Το αρχοντικό ανήκει στον Ira Renner, ιδιοκτήτη του Ομίλου Renno.

Λόγω των συγκλονιστικών επιπέδων ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για την τροφοδοσία όλων των πολυτελειών του σπιτιού, το αρχοντικό διαθέτει το δικό του εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

The Odeon Tower Penthouse: Μόντε Κάρλο, Μονακό (236 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: thepinnaclelist.com

Στην κορυφή ενός από τα πιο ακριβά κτίρια του Μονακό, το Odeon Tower Penthouse είναι ένα διαμέρισμα 3.200 τετραγωνικών μέτρων που εκτείνεται σε διάφορους ορόφους και περιλαμβάνει τον δικό του ιδιωτικό ανελκυστήρα.

Έχει επίσης μια ιδιωτική νεροτσουλήθρα, πισίνες, δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό και εκπληκτική θεά της ακτογραμμής του Μονακό.

Les Palais Bulles: Κάννες, Γαλλία (279 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: palaisbulle.com

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του '70, αυτό το αρχοντικό έχει το παρατσούκλι «παλάτι φούσκα» λόγω της σειράς στρογγυλών δωματίων που έχουν θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η κατοικία διαθέτει τρεις πισίνες, πολλούς κήπους και αμφιθέατρο 500 θέσεων χτισμένο στους κήπους της πλαγιάς του λόφου. Κάτοχος ήταν ο Pierre Cardin, ο σχεδιαστής μόδας που απεβίωσε τον Δεκέμβρη του 2020, και το χρησιμοποιούσε -κυρίως- για εξοχική κατοικία.

Villa Les Cèdres: Γαλλική Ριβιέρα (322 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: Facebook

Xτίστηκε το 1830 και ο βασιλιάς του Βελγίου, Λεοπόλδος Β’ το αγόρασε το 1904.

Η Villa Les Cèdres βρίσκεται μέσα σε περίπου 35 στρέμματα κήπων και το όνομά της προέρχεται από τους πολλούς κέδρους που βρίσκονται σε όλους τους κήπους του.

Το σπίτι είναι 1.800 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 14 υπνοδωμάτια. Διαθέτει επίσης πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και στάβλο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει 30 άλογα.

Villa Leopolda: Γαλλική Ριβιέρα (537 εκατ. λίρες)

Facebook: villaleopolda.com

Η Villa Leopolda χτίστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά Λεοόλδου Β’. Το κατάλυμα έχει επίσης προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, καθώς ήταν το σκηνικό για την ταινία του Alfred Hitchcock το 1955: Catch a Thief.

Πλέον ανήκει ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa. Η έπαυλη διαθέτει 11 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, θερμοκήπιο, ελικοδρόμιο, εξωτερική κουζίνα, πισίνα και ξενώνα.

Antilla: Μουμπάι, Ινδία (716 εκατ. λίρες)

Φωτογραφία: Pinterest

Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την αρχιτεκτονική εταιρεία Antilla με έδρα το Σικάγο, βρίσκεται στη Μουμπάι της Ινδίας, ο ουρανοξύστης αυτός έχει 27 ορόφους.

Χτισμένο για να αντέχει σε σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το σπίτι διαθέτει σπα, τρία ελικοδρόμια, σαλόνι, αίθουσα χορού και στούντιο γιόγκα, αίθουσα παγωτού και πολλούς κινηματογράφους.

Σύμφωνα με αναφορές, το σπίτι απαιτεί 600 μέλη προσωπικού για να συντηρείται.

Buckingham Palace: Λονδίνο, Βρετανία (2,7 δις. λίρες)

Φωτογραφία: AP Photo

Με 775 δωμάτια, 78 μπάνια, 92 γραφεία και 52 βασιλικές σουίτες, σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Buckingham είναι το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο. Άλλωστε μιλάμε για παλάτι.

Το Buckingham έχει έκταση 77.000 τετραγωνικά μέτρα και μόνο ο κήπος του είναι 40 στρέμματα. Αγοράστηκε το 1761 από τον Γεώργιο τον Γ΄ και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον γιο του, Γεώργιο Δ’. Φυσικά ανήκει στη βασιλική οικογένεια.