ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» στον Ομπάμα για ρατσιστικό αστείο

«Συγγνώμη» στον Ομπάμα για ρατσιστικό αστείο

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα ένας δικαστής από την πολιτεία της Μοντάνα, ο οποίος είχε διακινήσει ηλεκτρονικά ένα ρατσιστικό αστείο, επειδή δεν συμπαθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ρίτσαρντ Σέμπουλ, επικεφαλής δικαστικού τομέα στη Μοντάνα, δήλωσε πως είχε αποστείλει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο εξομοίωνε τους Αφροαμερικανούς με τα σκυλιά, σε μία μικρή ομάδα στενών του φίλων διότι δεν συμπαθεί τον Ομπάμα.

Παραδέχτηκε πως το αστείο ήταν ρατσιστικό, όμως αρνήθηκε ότι ο ίδιος εμφορείται από ρατσιστικές ιδέες, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

«Ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου ως τέτοιον (ρατσιστή). Εκείνο που έχω να πω είναι πως εγώ πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια μεταχειρίσθηκα τους ανθρώπους από τη δικαστική μου έδρα με τρόπο δίκαιο. Δεν πιστεύω πως ποτέ μου έχω δώσει λαβές για ρατσιστική συμπεριφορά», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα.

«Πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση να γίνει (περιεχόμενο του μηνύματος) δημόσιο. Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε αισθάνθηκε προσβεβλημένος και μπορώ εκ των πραγμάτων να κατανοήσω γιατί αυτός ο κόσμος αισθάνθηκε προσβεβλημένος», τονίζει ο δικαστής.

«Η μόνη εξήγηση που μπορώ να παράσχω είναι πως δεν είμαι οπαδός του προέδρου μας, αλλά αυτό υπερβαίνει τα όρια του να μην είσαι οπαδός του. Δεν απέστειλα το αστείο διότι ήταν ρατσιστικό, αλλά γιατί ήταν κατά του Ομπάμα», τονίζεται στο ίδιο άρθρο.

Ο δικαστής, ο οποίος είχε διορισθεί από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, είχε αποστείλει το προσβλητικό αστείο από την επαγγελματική του ηλεκτρονική διεύθυνση στις 20 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων