ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αθήνας - «126 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αθήνας - «126 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ»
IN TIME

Κορονοϊός: Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ κυρίως σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ Covid - Ο νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου τονίζει στο Newsbomb.gr την κρισιμότητα της κατάστασης με τους διασωληνωμένους - Γεμάτο και το Σωτηρία, σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα

«Την εφιαλτική κατάσταση την περιγράφει μόνο ένα νούμερο. Σήμερα το πρωί, στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ, υπήρχαν 126 ασθενείς», επισημαίνει στο Newsbomb.gr ο Παναγιώτης Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα νέο αρνητικό ρεκόρ για την Αττική.

Ο κ. Παπανικολάου, ρίχνοντας τα «βέλη» του προς την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα που κυριαρχούν.

«Αυτές είναι οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες εξακολουθούν να μην αναγκάζουν τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, να διαθέσουν κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού, ενώ συγχρόνως τα συγκεκριμένα χειρουργεία των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, λειτουργούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για πλαστικές επεμβάσεις. Αυτό που βλέπουμε είναι εξοργιστικό».

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, πρόσθεσε στο Newsbomb.gr, πως εκτός από τους ασθενείς με Covid-19, σε αναμονή βρίσκονται τα χειρουργεία που σχετίζονται με άλλες παθήσεις, λόγω της κυβερνητικής εντολής για κλείσιμο των ίδιων χειρουργείων. «Φυσικά, και αυτοί οι ασθενείς έχουν πιθανότητες να πεθάνουν», ανέφερε ο ίδιος φανερά αγανακτισμένος.

Ο κ. Παπανικολάου καταλήγει, λέγοντας πως οι συνθήκες αυτές παρουσιάζουν ολοφάνερα, την ανάγλυφη κατάσταση που κυριαρχεί.

Με την σειρά της, μιλώντας στο Newsbomb.gr, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, έδωσε την σημερινή εικόνα του νοσοκομείου.

«Είμαστε γεμάτοι», δήλωσε η ίδια, σχολιάζοντας πως η κατάσταση παραμένει ίδια προς το παρόν.

«Υπάρχει κι ένα άτομο το οποίο είναι σε αναμονή για να εισαχθεί σε ΜΕΘ», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ξεκλειδώνει η χώρα - Όπλα τα self tests και τα εμβόλια