ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση πυρός: Εικόνες ολέθρου από φωτιά σε διυλιστήριο στην Ινδονησία

Κόλαση πυρός: Εικόνες ολέθρου από φωτιά σε διυλιστήριο στην Ινδονησία
AP

Πυροσβέστες στην Ινδονησία δίνουν μάχη για να σβήσουν μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας.

Η φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο του Μπαλονγκάν, το οποίο διαχειρίζεται η κρατική πετρελαϊκή Pertamina τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το BBC τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν και περίπου 950 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Βίντεο και εικόνες από την τηλεόραση έδειχναν τη φωτιά να μαίνεται ακόμα το πρωί της Δευτέρας, με καπνούς να υψώνονται πάνω από το διυλιστήριο, που βρίσκεται στη Δυτική Ιάβα.

Το διυλιστήριο του Μπαλονγκάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και ένα από τα σημαντικότερά της, καθώς παρέχει καύσιμα και πετροχημικά στην ευρύτερη περιοχή της Τζακάρτας. Ερωτήματα έχουν τεθεί ως προς το κατά πόσον κάτι τέτοιο θα επηρέαζε τις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια των κλάδων των πλαστικών και των χημικών, αν και η Pertamina έχει ενημερώσει το κοινό πως οι παραδόσεις καυσίμων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και συνεχίζονται κανονικά.

Πολλοί θέτουν ερωτήματα για τους λόγους της φωτιάς, κάνοντας λόγο για πιθανό σαμποτάζ. Σύμφωνα με την εταιρεία το αίτιο είναι άγνωστο, μα η φωτιά άρχισε εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων και κεραυνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στόχος το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο