ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Υπερβολικά αριστερός ο Τζον Μακέιν

Ομπάμα: Υπερβολικά αριστερός ο Τζον Μακέιν

Καυστικός στη μεγάλη δεξιά μετατόπιση των Ρεπουμπλικανών εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι ο προ τετραετίας αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, Τζον Μακέιν δεν θα μπορούσε με τίποτα να κερδίσει φέτος το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, που από το 2008 μετατοπίζονται σταδιακά προς τα δεξιά.

Ο Μακέιν είναι «κάποιος που ειλικρινά δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος αυτή τη φορά. Θα θεωρούνταν υπερβολικά αριστερός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία.

Η ομάδα του Ομπάμα επισημαίνει ότι το φαβορί για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα Μιτ Ρόμνεϊ έχει υιοθετήσει έναν ιδιαίτερα συντηρητικό λόγο για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους ενδοκομματικούς αντιπάλους του για το χρίσμα Νιούτ Γκίνγκριτς και Ρικ Σαντόρουμ, που υιοθετούν πολύ δεξιές θέσεις.

Το επιτελείο του αμερικανού προέδρου επικρίνει τον Ρόμνεϊ για έλλειψη πεποιθήσεων, ωστόσο μάλλον «καλοβλέπουν» τη μετατόπισή του, αφού ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης περιορίζει την απήχησή του στους κεντρώους ψηφοφόρους.