ΚΟΣΜΟΣ

Η «κάθοδος στο σκοτάδι» του γιου του Τζο Μπάιντεν: Έκανα ναρκωτικά, με απείλησαν με όπλο

Η «κάθοδος στο σκοτάδι» του γιου του Τζο Μπάιντεν: Έκανα ναρκωτικά, με απείλησαν με όπλο

Σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πονοκέφαλο στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχωρά ο γιος του Χάντερ στην αυτοβιογραφία του με τίτλο Beautiful Things η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν παραδέχεται ότι αγόραζε κρακ στους δρόμους της Ουάσινγκτον εξομολογούμενος ότι βρέθηκε σε καταστάσεις όπου κάποιος τον απείλησε με όπλο ενώ αναζητούσε ναρκωτικά.

«Έχω αγοράσει κρακ και κοκαΐνη στους δρόμους της Ουάσινγκτον και «μαγείρεψα» τα δικά μου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες» γράφει μεταξύ άλλων ο Χάντερ Μπάιντεν υποστηρίζοντας ότι κάποια περίοδο της ζωής του ήταν τόσο απελπισμένος για ένα ποτό «ώστε δεν άντεχα να περπατήσω το ένα τετράγωνο από την κάβα μέχρι το διαμέρισμά μου χωρίς να ανοίξω το μπουκάλι για να πιώ μια γουλιά».

«Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια τελείωσε ο γάμος μου μετά από πάνω από 20 χρόνια, μου έβαλαν όπλο στο πρόσωπο και κάποια στιγμή κατέληξα στο δωμάτιο ενός φτηνού μοτέλ προκαλώντας τρόμο στην οικογένειά μου» γράφει επίσης ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, τα προσωπικά σκάνδαλα του οποίου έριξαν σκιά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, γράφει ο Χάντερ Μπάιντεν, έζησα μαζί με έναν άστεγο. «Ήμασταν δύο εθισμένοι στο κρακ που δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας» προσθέτει.

Ο Χάντερ Μπάιντεν γράφει για την «κάθοδο στο σκοτάδι» του

Όπως λέει σε αυτή την σκοτεινή περίοδο της ζωής του έχασε πάνω από 10 κιλά και ζούσε μόνο «με Doritos, νουντλς και ό,τι πρόχειρο μπορούσα να βρω στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς μου».

«Τελικά το στομάχι μου δεν μπορούσε να αντέξει ούτε καν τα νουντλς» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα όσα περιγράφει για το πρόβλημά του με τα ναρκωτικά συνέβαιναν ενώ ο πατέρας του ήταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως, όμως γράφει, ο Τζο Μπάιντεν στεκόταν στο πλευρό του λέγοντας του «ξέρω πως δεν είσαι καλά. Χρειάζεσαι βοήθεια».

«Δεν σταμάτησε ποτέ να μου θυμίζει ότι δεν είχαν χαθεί τα πάντα. Δεν με εγκατέλειψε ποτέ, δεν με έκρινε όσο και άσχημα να πήγαιναν τα πράγματα – και πιστέψτε με θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα» γράφει ο Χάντερ Μπάιντεν.

Ο ίδιος αποδίδει την «κάθοδο στο σκοτάδι» στον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, Μπο, από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015 σε ηλικία 46 ετών.

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται, εξάλλου, από τη σχέση που είχε με τον αδερφό του καθώς το Beautiful Things είναι μια φράση που χρησιμοποιούσαν μετά τη διάγνωση με καρκίνο του Μπο Μπάιντεν προκειμένου να τονίσουν τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Στις σελίδες της αυτοβιογραφίας του ο Χάντερ Μπάιντεν αναφέρεται και στη σχέση του με την σύζυγο του αδερφού του.

«Η σχέση μας ξεκίνησε σαν μια σχέση δύο απελπισμένων ανθρώπων μπροστά στην απώλεια της αγάπης που είχαμε χάσει. Η σχέση αυτή μας έκανε ξεκάθαρο πως ό,τι έφυγε, έφυγε μόνιμα. Δεν υπήρχε πιθανότητα επαναφοράς».

Σύμφωνα με πηγή της New York Post από τον εκδοτικό χώρο, το βιβλίο περιγράφει πώς η τότε σύζυγος του Χάντερ, Καθλίν, με την οποία είχε αποκτήσει τρεις κόρες, έμαθε για τον παράνομο δεσμό από μηνύματα στο iPad του άνδρα της, και αποφάσισε να τον χωρίσει.

«Στο βιβλίο ο Χάντερ παραδέχεται ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Καθλίν. Επί χρόνια προσπαθούσε να τον βοηθήσει να κόψει το κρακ και το ποτό. Όταν όμως έμαθε ότι πλάγιαζε με τη γυναίκα του αδερφού του, τον αποκάλεσε άρρωστο» αναφέρει η πηγή της εφημερίδας. Σύμφωνα με την Post, η παράνομη σχέση ξεκίνησε δύο χρόνια αφότου έφυγε από τη ζωή ο Μπο Μπάιντεν.

Ο Χάντερ Μπάιντεν με την σύζυγο του αδελφού του

Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι αναφορές για την θητεία του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο εταιρείας αερίου στην Ουκρανία την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποίησαν κατά του πατέρα του στην προεκλογικήπερίοδο.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε κάτι ανήθικο σε αυτό και ότι δεν ήταν μια λάθος απόφαση.

Ο ίδιος, όμως, λέει ότι δεν θα έκανε ξανά το ίδιο αν είχε την ευκαιρία μολονότι, όπως γράφει, «στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον δεν πιστεύω ότι θα έκανε καμία διαφορά αν θα ήμουν σε αυτή τη θέση ή όχι. Θα ήμουν αντικείμενο υποθέσεων ούτως ή άλλως».

«Οι επιθέσεις δεν είχαν στόχο εμένα. Οι επιθέσεις έγιναν για να πληγώσουν τον πατέρα μου» συμπληρώνει ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν σχολιάζει καυστικά ότι η μόνη λάθος κρίση του ήταν ότι δεν είχε σκεφθεί το 2014 όταν δέχθηκε τη θέση αυτή πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρισκόταν στον Λευκό Οίκο μετά από τρία χρόνια, το 2017.

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Χάντερ Μπάιντεν

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης