ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας

ΥΠΕΞ: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας
AP

Την πλήρη στήριξή της στον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας», σημειώνει. «Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προσβλέπουμε σε συνέχιση τη στενή μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Ο πρίγκιπας Χάμζα μπιν Χουσεΐν, ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και πρώην διάδοχος του θρόνου, λέει ότι έχει τεθεί σε κατ’οίκον κράτηση στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών από τις αρχές με στόχο επικριτές της κυβέρνησης.

Σε βίντεο που έδωσε στο BBC ο δικηγόρος του, ο πρίγκιπας κατηγορεί την ηγεσία της χώρας για διαφθορά, ανικανότητα και εκφοβισμό.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά από μια σειρά συλλήψεων που φέρονται να συνδέονται με συνωμοσία για πραξικόπημα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προηγουμένως είχαν αρνηθεί πως ο πρίγκιπας Χάμζα ήταν σε κατ’οίκον περιορισμό, ωστόσο ανέφεραν ότι του δόθηκε εντολή να σταματήσει ενέργειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν τη «σταθερότητα και την ασφάλεια» της Ιορδανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca