ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία

Συγκρούσεις στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει σήμερα ανάμεσα σε Συριακά στρατεύματα και αντικαθεστωτικούς κοντά στα Τουρκικά σύνορα.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν την επαρχία και διεξάγουν έρευνες σε αρκετές περιοχές για αντάρτες, τόνισε ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, σύρος ακτιβιστής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμένοι. Στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας δυνάμεις του καθεστώτος έκαναν εφόδους σε χωριά και συνέλαβαν περισσότερους από 50 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Αμπού Ιμάντ, ακτιβιστής με έδρα τον βόρειο Λίβανο δήλωσε πως συριακά στρατεύματα τρομοκρατούν τους κατοίκους της συνοικίας Μπάμπ Αμρ στην πόλη Χομς.

«Οι στρατιώτες του καθεστώτος συνεχίζουν τις εκτελέσεις νεαρών στην Μπάμπα Αμρ. Για το λόγο αυτό δεν επιτράπηκε η πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό στη συνοικία», επισήμανε ο ίδιος.

«Θέλουν (τα κυβερνητικά στρατεύματα) να σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν πριν αφήσουν τον Ερυθρό Σταυρό να φτάσει» στην Μπάμπα Αμρ.

Η συριακή κυβέρνηση απαγόρευσε χθες Παρασκευή σε εφοδιοπομπή του Ερυθρού Σταυρού να μοιράσει ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικό υλικό στην Χομς.