ΚΟΣΜΟΣ

Εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία

Εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία

Πανικός επικρατεί στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια της Αυστραλίας, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών που σημειώνονται στη χώρα.

Οι δύο πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τους κατοίκους να εκκενώνουν μαζικά τα σπίτια τους. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 125 ετών που έχουν πλήξει τις δυο πολιτείες.

Σε κάποιες περιοχές έχουν επέμβει και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τα ειδικά συνεργεία και τους εθελοντές να τοποθετήσουν σάκους με άμμο προκειμένου να προστατεύσουν χωριά και κωμοπόλεις από την ανερχόμενη επικίνδυνα στάθμη των υδάτων.

Ομογενείς που ζουν στις περιοχές Γουάγκα-Γουάγκα και βόρεια του Σέπαρτον δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν αλλά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και γύρω τους τα πάντα τα έχει καλύψει το νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παραδοσιακά, ο Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι πιο «στεγνοί» μήνες του χρόνου γι' αυτό και τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανή.

Ένα σοβαρό θέμα που έρχεται πάλι στην επιφάνεια με τα καιρικά αυτά φαινόμενα, είναι οι αποζημιώσεις από τις ασφάλειες, πολλές από τις οποίες δεν καλύπτουν αυτού του είδους τις ζημιές.

Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν από τις περυσινές πλημμύρες.