ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο Ισραήλ; Αυτή είναι η χωρά που προηγείται στην κούρσα των εμβολιασμών

Εμβόλιο κορονοϊού
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Το μικρό βασίλειο του Μπουτάν ανακοίνωσε την Τετάρτη (7/4) ότι κατάφερε μέσα σε 9 ημέρες να εμβολιάσει για την Covid-19 περίπου το 60% του πληθυσμού του.

Αξιωματούχοι του βασιλείου των Ιμαλαΐων, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 470.000 άνθρωποι, από τους περίπου 770.000 κατοίκους της χώρας, έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, που πρόσφερε στο Μπουτάν η Ινδία.

Το Μπουτάν γίνεται έτσι η χώρα που κατάφερε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη να εμβολιάσει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της, ξεπερνώντας τις Σεϋχέλλες, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και αρχικά στόχος ήταν να εμβολιαστούν μέσα σε μία εβδομάδα 533.000 άνθρωποι. Εξαιρούνταν μόνο οι έγκυες, οι λεχώνες, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 70 χρονών και τα άτομα με αναπηρία.

Μέχρι σήμερα στο Μπουτάν έχουν καταγραφεί 896 κρούσματα του νέου κορονοϊού και μόνο ένας θάνατος από Covid-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι ειδικοί αποφασίζουν για το Πάσχα - Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών