ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η «ρεπόρτερ φάντασμα»που συμμετείχε στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου -Τα...Lego και ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η «ρεπόρτερ φάντασμα»που συμμετείχε στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου -Τα...Lego και ο Μπάιντεν

Ένας μετρ των διαδικτυακών παιχνιδιών προσποιήθηκε επιτυχώς ότι ήταν δημοσιογράφος με διαπίστευση στο Λευκό Οίκο και κατάφερε ακόμη….και να θέσει ερωτήσεις, σύμφωνα με νέα έκθεση που βλέπει το φως.

Σε μία σειρά από πρόσφατες ενημερώσεις δημοσιογράφοι έθεσαν ερωτήσεις στην εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι για λογαριασμό μίας δημοσιογράφου…ονόματι Κέισι Μόνταγκιου, η οποία όπως ενημέρωσαν δεν μπορούσε να παραστεί λόγω των περιορισμών για την Covid-19. Στην πραγματικότητα ο λόγος ήταν πολύ πιο απλός: Η κυρία Μόνταγκιου απλά δεν υπάρχει!

Όπως αποκάλυψε το Politico το «Κέισι Μόνταγκιου» είναι ψευδώνυμο το οποίο χρησιμοποιεί κατά πάσα πιθανότητα παίκτης της διαδικτυακής πλατφόρμας Roblox που φιλοξενεί παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης.

Εντός της πλατφόρμας -όπου τα εικονικά μπλοκ αποκαλούνται μεταξύ τους Lego- η Μόνταγκιου εκτελούσε χρέη υπουργού Εξωτερικών σε μία…προσομοίωση της αμερικανικής κυβέρνησης ονόματι nUSA. Για το Λευκό Οίκο όμως και τους ρεπόρτερ του πάντως ήταν μία…έγκριτη δημοσιογράφος με σάρκα και οστά. Σύμφωνα μάλιστα με το Politico υπέβαλε ερωτήσεις τουλάχιστον 4 φορές!


Ο πραγματικός δράστης δεν αποκάλυψε την αληθινή του΄ταυτότητα στους δημοσιογράφους του περιοδικού, εξέφρασε όμως την οργή του για τον τρόπο λειτουργίας της δημοσιογραφίας. «Λατρεύω τη δημοσιογραφία και νομίζω ότι μερίδα του Τύπου κάνει πολύ κακή δουλειά αυτή τη στιγμή, οπότε αποφάσισα να διασφαλίσω κάποια διαφάνεια και να κάνω κάποιες ερωτήσεις για εμένα και ορισμένους φίλους που ήθελαν απαντήσεις», δήλωσε η «κα Μόνταγκιου»

Τι ρώτησε η...ανύπαρκτη δημοσιογράφος


Απευθύνθηκε λοιπόν σε πραγματικούς ρεπόρτερ στα μέσα The Plain Dealer, CQ Roll Call και Washington Blade. Οι ερωτήσεις αφορούσαν στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις εν μέσω της πανδημίας, τις πρεσβείες, την αντίδραση του Μπάιντεν στην παραβίαση λογισμικού της Microsoft και πιο πρόσφατα τη σχέση του Μπάιντεν με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ένα άλλο ερώτημα...που κανείς δεν έθεσε είχε να κάνει με τη διαφάνεια στους κόλπους της διοίκησης Μπάιντεν.


Η πρόσβαση στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου περιορίζεται σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Η χωρητικότητα στις καθημερινές ενημερώσεις περιορίστηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού λόγω της ανάγκης τήρησης αποστάσεων.


Ολο αυτό το διάστημα λοιπόν συνηθιζόταν οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν ερωτήματα εκ μέρους συναδέλφων που απουσίαζαν από την αίθουσα.
Ή Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που είναι υπεύθυνη για τις θέσεις και την πρόσβαση στην αίθουσα ενημέρωσης και στους χώρους εργασίας του Λευκού Οίκου δεν απάντησε στα σχετικά ερωτήματα για τον «ρεπόρτερ φάντασμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε